Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Algı yapmayın. Cihaz hakkında hangi videoyu görsem olumlu görüş vardı.
Hocam neyin algısını yapacağım? Kendi fikrimi ve gördüklerimi söylüyorum algı diyorsunuz. Neredeyse her inceleme videosunun sonunda bu paraya temiz M2-M3 varken bu cihazı almak size kalmış diyorlar. Bu bana çok da olumlu gelmedi.

Her sene her macOS geldiğinde aynı şeyi söylüyorsunuz. 🤣 Sonunda morarıp gidiyorsunuz.
Özellikle günümüzün ağır uygulamaları ve İS bileşenleri nedeniyle 8 GB'ın yetersizliği bir gerçek, swapping belki donanımsal ve yazılımsal optimizayonlar ile Mac'lerde daha pürüzsüz olabilir*, amenna, fakat swap yapılması tabiri caizse diskin ağzına tükürdüğü gerçeğini değiştirmiyor, sadece Mac'ler için değil, tüm bilgisayarlar için söylüyorum. Mac özelinde dezavantajı ne? Bu aygıtların diski ve RAM'i değiştirilemiyor. E haliyle bir de bu fiyatta olunca, bana göre akıllıca bir seçimmiş gibi gelmiyor MacBook Neo.

*: Kendim deneyimleme fırsatı bulmadım, diğer insanların söylediklerinden hareketle bu çıkarımda bulundum.

Özellikle günümüzün ağır uygulamaları ve İS bileşenleri nedeniyle 8 GB'ın yetersizliği bir gerçek, swapping belki donanımsal ve yazılımsal optimizayonlar ile Mac'lerde daha pürüzsüz olabilir*, amenna, fakat swap yapılması tabiri caizse diskin ağzına tükürdüğü gerçeğini değiştirmiyor, sadece Mac'ler için değil, tüm bilgisayarlar için söylüyorum. Mac özelinde dezavantajı ne? Bu aygıtların diski ve RAM'i değiştirilemiyor. E haliyle bir de bu fiyatta olunca, bana göre akıllıca bir seçimmiş gibi gelmiyor MacBook Neo.

*: Kendim deneyimleme fırsatı bulmadım, diğer insanların söylediklerinden hareketle bu çıkarımda bulundum.
Hocam başta Macintosh olmak üzere Apple ürünlerini severek kullanan biri olarak şunu diyebilirim ki Mac SSD'leri M çiplerine geçildiğinden beri berbat. Bunun nedeni enerji tasarufu ve batarya performansı iyi olsun diyedir. Bir de Neo da iyice kısılmış gücü düşürülmüş. Swap uzun kullanımda çok ciddi sorunlara yol açacağı ortada.

Elma Isiran yine honkurdum. Sen hic 8 GB RAM MacBook kullandin mi? Swap’i gectim SSD patlarken 1 sene sonra teklemeye baslayacak cihaz. iPad + keyboard kombosu yapmak yerine bu cihazi alirsin, surfing, film falan yaparsin ve cok guzel cihaz diyip gecersin.

Cihaz guzel, ilk defa macOS’e alistirmak icin bir davet gibi.

Elma Isiran yine honkurdum. Sen hic 8 GB RAM MacBook kullandin mi? Swap’i gectim SSD patlarken 1 sene sonra teklemeye baslayacak cihaz. iPad + keyboard kombosu yapmak yerine bu cihazi alirsin, surfing, film falan yaparsin ve cok guzel cihaz diyip gecersin.

Apple sevmek ayrı Apple fanboy olmak ayrı bir şey hocam. Macbook Neo bununda güzel bir turnusolu oldu diyebiliriz. Bu influencerlar bedava laptopu alınca nasıl öveceklerini şaşırdı. Bana da bedava verseler bende överdim :D

macOS 26 8GB RAM ben denedim arkımın Macbook M1'inde 30 FPS gibi çalışıyor Multitasking de. Apple bu sene imzası olan çoğu şeyi sildi attı adeta. Maalesef bu kafayla uzun ömürlü bir şirket görmüyorum. Elma Isiran arkadaşı severim foruma renk katıyor ama gümletiyor arada dediğiniz gibi :D

Apple sevmek ayrı Apple fanboy olmak ayrı bir şey hocam. Macbook Neo bununda güzel bir turnusolu oldu diyebiliriz. Bu influencerlar bedava laptopu alınca nasıl öveceklerini şaşırdı. Bana da bedava verseler bende överdim :D

macOS 26 8GB RAM ben denedim arkımın Macbook M1'inde 30 FPS gibi çalışıyor Multitasking de. Apple bu sene imzası olan çoğu şeyi sildi attı adeta. Maalesef bu kafayla uzun ömürlü bir şirket görmüyorum. Elma Isiran arkadaşı severim foruma renk katıyor ama gümletiyor arada dediğiniz gibi :D

Sevgili dostlar. Öncelikle alaycı üslubunuz beni sinir etmekten ziyade, sizin efendiliklerinize yakışmıyor bununla başlamak isterim.

Sonrasında ise bu videoyu izleyerek hönkürmenize hönkürme katmış olmayı dilerim. Bakın bakalım, MacBook Neo çöp müymüş? Bakın bakalım MacBook Neo sadece web sitesi açmak için miymiş? Bakın bakalım MacBook Neo RAM’den veya işlemciden kaynaklı sorun yaşıyor muymuş? İzleyin ama, bakıp geçmeyin. Çünkü tüm dediklerinizi çürütüyor bu video. O yüzden izleyin.

Yine iPhonedo, yine tüm Apple haterlarını kızartıp bozartan o muhteşem video. Huzurlarınızda:

Sevgili dostlar. Öncelikle alaycı üslubunuz beni sinir etmekten ziyade, sizin efendiliklerinize yakışmıyor bununla başlamak isterim.

Sonrasında ise bu videoyu izleyerek hönkürmenize hönkürme katmış olmayı dilerim. Bakın bakalım, MacBook Neo çöp müymüş? Bakın bakalım MacBook Neo sadece web sitesi açmak için miymiş? Bakın bakalım MacBook Neo RAM’den veya işlemciden kaynaklı sorun yaşıyor muymuş? İzleyin ama, bakıp geçmeyin. Çünkü tüm dediklerinizi çürütüyor bu video. O yüzden izleyin.

Yine iPhonedo, yine tüm Apple haterlarını kızartıp bozartan o muhteşem video. Huzurlarınızda:

Tamam hocam Samsung A serisinin Macbooklaştırılmış hali gibi bir laptopu övmeye devam edin ne diyeyim :D Keşke şu marka gözlüğünü çıkarsanız ama uzun vadede Apple’a ciddi bir imaj lekesi bırakacak bir cihaz. iPhonedo maalesef konu Mac’ler olunca iPhone’da sahip olduğu bilginin zerresini göremiyorum. Her neyse zaman kimi haklı çıkaracak görecez. Şu an yeni çıkan bir cihaz olduğundan Apple temiz ve stabil göstermeye çalışıyor. Çok beceremiyorda macOS ilk başladığında mouse takılmaları gözle görülür bir biçimde belli oluyor. Galiba Swap’a atarken anlık takılmalar yaşıyor. macOS’u böyle kullanmak Apple’a yakıştıramadığım bir şeydir.

Çok beceremiyorda macOS ilk başladığında mouse takılmaları gözle görülür bir biçimde belli oluyor. Galiba Swap’a atarken anlık takılmalar yaşıyor. macOS’u böyle kullanmak Apple’a yakıştıramadığım bir şeydir.
🤣 Dostum sen neyden bahsediyorsun? Ne takılması? Harikalar yaratan cihaz mouse oynatırken takılıyormuş, bak sen. Deli bile inanmaz bu söylediğine.

Sadece iPhonedo değil, diğer tüm inceleme ve testler gösteriyor ki Apple, telefona koyduğu işlemciyi bilgisayara koyarak tam anlamıyla performanslı bir Mac deneyimi sunmayı başarmış. Bu gerçeği demogoji yaparak örtemezsiniz, zira testler ve veriler gün gibi apaçık ortada.

Sadece lafla peynir gemisi yürümez. İnsanlar Neo hakkında konuşurken testler yapıyor, haftalarca kullanım videoları yaparak konuşuyor. Siz, sadece laf. Bu tartışmanın bu kadar uzaması ise tamamen Apple nefretiniz ve manipülatörlüğünüzden kaynaklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.