Çözüm macOS Sonoma kurulum/yükseltme esnasında döngü hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tarko

Yetkili Üye
macOS Moderatörü
Makaleler
16
Merhabalar. Dual Boot Hackintosh rehberini hazırlarken karşılaştığım bu sorunun çözümünü kısa süre içinde buldum ve sizler ile paylaşmak istedim. Kurulumun ilk ve ikinci aşaması sorunsuz iken, üçüncü aşamasında loopa giriyor ve ilerleyemiyoruz. Bu sorunun çözümü ise:
  • İlk olarak OpenCore ve kext sürümlerinizin güncel olduğunu teyit edin.
  • Kurulum aşamasında bu hatayı aldıysanız USB/EFI/OC yoluna girip config.plist dosyanızı ProperTree veya benzeri bir araç ile açın.
    Halihazırda macOS yüklü ve USB'siz önyüklüyorsanız ESP/EFI/OC yoluna girip config.plist dosyanızı ProperTree veya benzeri bir araç ile açın.
  • Misc>Security kısmına gelin ve SecureBootModel değerini Disabled olarak değiştirin.
  • UEFI>Quirks kısmına gelin ve DisableSecurityPolicy değerini True olarak değiştirin.
Bu işlemlerden sonra kurulumu tamamlayabildim. İyi forumlar.

Not: Cihazda Ventura sürümü mevcuttu, silmeme rağmen muhtemelen kalıntısı kaldı. Herkesin yaşayacağı bir sorun değil, özellikle yükseltme ve/veya kalıntı kaldığında meydana geliyor. Temiz ve ilk kurulumlarda denk gelmemesi lazım.

Kaynak: GUIDE - How to Fix Reboot Loop when installing or Updating to macOS Sonoma 14.4

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt