16787

Becerikli
Aile için araç bakıyoruz. 1.2T GS Opel Mokka bütçemize uygun ve yüksek model çok hoşuma gitti. Kronik sorunları, sıkıntıları var mıdır? Alınır mı? Daha iyi rakibi var mı bu bütçede? 1.250.000 TL bütçemiz var

Kronik sorunları var. Buji problemleri yaşayanlar da var. Triger kayışı 40 ila 60 bin km arası değişmesi gerekli. Karter içerisindeki kauçuk parçalarda temizlenmeli kaldıysa eğer, kontrol edilmeli triger değişimi sırasında. Kaç model bakıyorsunuz? Yeni versiyonlarda kayışı güçlendirdiler ama yine de yağın içinde çalışıyor bu aracın kayışı. Şanzımanı harikadır, o konuda sıfır problem. Bu aracın yağ bakımlarını, 10 bin Km'yi aşmadan yaptırmanız çok önemli.

1.2 130 HP eat8 modeline bakıyorsunuz anladığım kadarıyla?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kronik sorunları var. Buji problemleri yaşayanlarda var. Triger kayışı 40 ila 60 bin km arası değişmesi gerekli. Karter içerisindeki kauçuk parçalarda temizlenmeli, kontrol edilmeli triger değişimi sırasında. Kaç model bakıyorsunuz? Yeni versiyonlarda kayışı güçlendirdiler ama yine de yağın içinde çalışıyor bu aracın kayışı. Şanzımanı harikadır, o konuda sıfır problem. Bu aracın yağ bakımlarını, 10 bin Km'yi aşmadan yaptırmanız çok önemli.

1.2 130 HP eat8 modeline bakıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Kronik sorunları var. Buji problemleri yaşayanlar da var. Triger kayışı 40 ila 60 bin km arası değişmesi gerekli. Karter içerisindeki kauçuk parçalarda temizlenmeli kaldıysa eğer, kontrol edilmeli triger değişimi sırasında. Kaç model bakıyorsunuz? Yeni versiyonlarda kayışı güçlendirdiler ama yine de yağın içinde çalışıyor bu aracın kayışı. Şanzımanı harikadır, o konuda sıfır problem. Bu aracın yağ bakımlarını, 10 bin Km'yi aşmadan yaptırmanız çok önemli.

1.2 130 HP eat8 modeline bakıyorsunuz anladığım kadarıyla?

5 kişilik iri bir aileyiz. İçi dar diyenler de olmuş ama bilemedim. Kayış problemi falan sıkıntılıysa hiç bulaşmayalım.

5 kişilik iri bir aileyiz. İçi dar diyenler de olmuş ama bilemedim. Kayış problemi falan sıkıntılıysa hiç bulaşmayalım.

Öncelikle 2023 ve sonrasında bir nebze de olsa düzelttiler, kayış değişti ama yine de sık triger değişimi gerekiyor. Ayrıca hassas bir araç, galeriden ziyade sahibinden alırsanız daha verimli olur. Özellikle de geçmiş kayıtlarını size çıkartabilecek tarzda. Galericiler bu tarz şeyler ile pek uğraşmazlar çünkü.

5 kişilik iri bir aile için uygun bir SUV değil. B segmenti bir SUV bu araç. B segmenti Corsa'nın yerden yükseltilmiş versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Süspansiyon sistemi ve birkaç şey hariç neredeyse Corsa ile aynı araba. Birebir altyapısını kullanıyor. Süspansiyonu serttir, bagajı yine aileniz için küçük gelecektir. Size pek uygun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. İçi de geniş değil ayrıca, onu da belirtmek isterim.

O paraya 75 bin km'de araba alinmaz. Biz 6 bin km'de Ford Focus satiyoruz 1 milyon 295 bine. 1 milyona da sifir km Egea var. Bu para etmez yani. Opel zaten fiyat avantaji olmadigi surece alinir bir araba degil. Ayrica buyuk durduguna bakmayin ici genis degildir. Bagaji bile genis degildir. Ford Focus veya Egea'nin ic hacminden daha kucuk veya ayniydi hatirladigim kadariyla.

Illa SUV isterim derseniz de ya daha yasli bir araba alacaksiniz bu paraya ya da butceyi arttirip Tucson, Kuga gibi bir arabaya yoneleceksiniz.

Tuscon şanzımandan dolayı önermiyorum. Dct şanzıman riskli bir şanzıman ikinci elde, Kuga 8 ileri tork konvertörlü tam otomatik o olabilir. Dizeli de olursa daha iyi olur hatta, Kuga'da bulunan Ecoboost'ta vukuatlı bir motor. Benzinlisini de önermiyorum Kuga'da.

Öncelikle 2023 ve sonrasında bir nebze de olsa düzelttiler, kayış değişti ama yine de sık triger değişimi gerekiyor. Ayrıca hassas bir araç, galeriden ziyade sahibinden alırsanız daha verimli olur. Özellikle de geçmiş kayıtlarını size çıkartabilecek tarzda. Galericiler bu tarz şeyler ile pek uğraşmazlar çünkü.

5 kişilik iri bir aile için uygun bir SUV değil. B segmenti bir SUV bu araç. B segmenti Corsa'nın yerden yükseltilmiş versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Süspansiyon sistemi ve birkaç şey hariç neredeyse Corsa ile aynı araba. Birebir altyapısını kullanıyor. Süspansiyonu serttir, bagajı yine aileniz için küçük gelecektir. Size pek uygun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. İçi de geniş değil ayrıca, onu da belirtmek isterim.

Peki ne önerirsiniz bu bütçede? Babam Peugeot 3008 düşünüyordu, onun içinde elektrik tesisatında sıkıntı var dediler. Babam SUV araç düşünüyor. SUV'lar hoşuna gidiyor.

O paraya 75 bin Km'de araba alinmaz. Biz 6 bin Km'de Ford Focus satiyoruz 1 milyon 295 bine. 1 milyona da sifir km Egea var. Bu para etmez yani. Opel zaten fiyat avantaji olmadigi surece alinir bir araba degil. Ayrica buyuk durduguna bakmayin ici genis degildir. Bagaji bile genis degildir. Ford Focus veya Egea'nin ic hacminden daha kucuk veya ayniydi hatirladigim kadariyla.

Illa SUV isterim derseniz de ya daha yasli bir araba alacaksiniz bu paraya ya da butceyi arttirip Tucson, Kuga gibi bir arabaya yoneleceksiniz.

Sedan istemiyor işte babam maalesef. Son çare olarak düşünüyor.

3008 olur. Öyle aman aman bir kronik sorunu yok. Hatta 1.5 dizel 130 HP eat8 versiyonunu öneririm. Ya da 1.6 puratech benzinli 180 HP ve eat8 versiyonunu öneririm. Ama 3008'de de 1.2 motor puratech var, onu önermem. 5008'de olabilir genişlik açısından.