Eagles
Üstün
Evet hocam, maalesef tutulan UC tane SW arac var Türkiye'de. Toros, kartal ve scala.
Bunun disinda evet maalesef arabanin bagaji kucuk ama emin olun hem sık uzun ol yapan hem de her seferinde gercekten yuk tasiyan bir ailyeiz ve yetiyor. Bagaji duzenli doldurmak ve her yere bir şey sokmak zorundasiniz ama. Boyle yaparsaniz ve bagaji biraz zorlarsaniz yeter ancak zorlamak var ve rahat rahat gitmek var.
Biz bir buyuk, UC kucuk valiz ve 100 kg kurbanlik eti ile 5 litrelik 5 bidon suyu sigidirabildik gecen mesela. Duzenli yuklemek lazim.
Dediginiz gibiarkabagimsiz suspansiyon sedan focus'larda yok. HB ve SW'lerde var.
Arac konforlu ve seri. Yakiti da kotu degil. Tasarimi guzel. Ic hacim kotu degil. Sadece piyasasi yavas ve bagaj kucuk. Zaten b HB'lerdeki en kucuk bagaja sahip sanirim.
Scala demisken, motor ve sanziman konusunda pek bilgim yok ama yakit, konfor ve fiyat konusunda iyi bir araba oldugunu duydum. Ustelik bir nebze daha tutulan bir SW arac. Tasarimi falan da hos. Ona da bakilabilir. Skoda, b segment arabalarinin kapi iclerine bile semsiye ve kapilarina makam perdesi ekliyor diye biliyorum. Skoda tercih edilebilir.
Genis aileler icin doblo birebir. Ticari olarak gecmesi biraz sıkıntı sadece.
Bizde ek oalrak Hyundai elantra var 2015 model. C segmente kayan bir araba ama ic hacmi D segment sedan ile esit denilebilir. Gayet genis fakat yeni kasalari hakkinda bilgim olmadigi icin onermek istemedim.
Scala dizel otomatik versiyonu çok tehlikeli. Türkiye'ye gelenlerin %90'ı şirket aracı olarak kullanıldı. Bizim eski şirkette de at arabası gibi kullananlar var üstüne zimmetlediğim. Gördükçe içim acıyor, milli servet sonuçta.
C kompakt hatchback onlarda. Scala modelinde bir focus şanzımanı yok maalesef, kuru çift kavrama var. Islak kavrama olsa hadi bir nebze iyi derim. Şanzımanı hariç, güzel araba. Wag grubu kalitesi var içerisinde doğrudur.
Elentra D segmenti zannediliyor ama, aslında C segmenti iç hacim konusuda D segmentine yakın hoş bir araba. Onun da mümkünse CVT'ya da tam otomatik varyasyonlarını tavsiye ederim. Taş gibi bahsettiklerim. Dct'de çok tehlikeli. 30-40 binde şanzıman indirdiğimiz arabalar oldu. Kararsızlık yaşayan bir şanzıman.
Doblo yeni kasası psa birleşmesinden çıkan 1.5 dizel 130 HP ve eat8'e sahip. Sorunsuz şanzıman ve Motor'a sahip. Tavsiye ederim. Donanımda birçok binek arabadan iyidir. Fiyat performans olarak çok başarılı.
Toparlayacak olursam. Arabanın bana göre en önemli yeri şanzıman ve motorudur. Bunların önce güven vermesi gerekli. Yürüyen arabanın kalbidir. Donanım, özellik, tasarımdan daha önemli yeri bunlar aslında. Ortalama 6-7 bin parçadan oluşan bir makineyi, ikinci elde doğru şekilde almalı.