Merhaba,

Genel olarak TCK m.216 metni şu şekilde ve ceza miktarları da yazıyor zaten:

Screenshot_20260414_154551_Chrome.webp

Yazdığınız cümlede sansürlediğiniz kısımları maalesef tahmin edemedim. Yine de cümleniz bu haliyle TCK m.216 kapsamına girmiyor gibi görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk kelime peygamber,
İkincisi ped**li

Direkt peygambere hakaret etmiş.
Anladım. Cümlede hangi peygamber olduğu, dolayısıyla hangi dini veya dine mensup kişileri aşağıladığı/tahrik ettiği belli değil aslında. Ancak bu yargılamalarda biraz hassas davranılıyor tabii ki, hiç belli olmaz.

Geçmiş olsun diyelim. Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alsın. Ceza miktarı konusunda da kanun metnini yukarıda gösterdim zaten.

Atatürk'e hakaret edenleri Cimer'e yazsak sonuc alabilir miyiz?
Anladım. Cümlede hangi peygamber olduğu, dolayısıyla hangi dini veya dine mensup kişileri aşağıladığı/tahrik ettiği belli değil aslında. Ancak bu yargılamalarda biraz hassas davranılıyor tabii ki, hiç belli olmaz.

Geçmiş olsun diyelim. Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alsın. Ceza miktarı konusunda da kanun metnini yukarıda gösterdim zaten.

Atatürk'e hakaret edenleri Cimer'e yazsak sonuc alabilir miyiz?
Atatürk'ün Aleyhine İşlenen Suçlar diye geçer. Sonuç alırsınız.

Konu sahibi ise TCK'nın 216. maddesine göre Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan 6 aydan 1 yıla ceza alabilir.

Ki vatandaşların dinini aşağılamak bu kadar kolay olmamalı, cezası da caydırıcı olmalı. Her mezhepin, dinin ve inançların birbirine saygıyla yaklaşması gerek.

Atatürk'ün Aleyhine İşlenen Suçlar diye geçer. Sonuç alırsınız.

Konu sahibi ise TCK'nın 216. maddesine göre Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan 6 aydan 1 yıla ceza alabilir.

Ki vatandaşların dinini aşağılamak bu kadar kolay olmamalı, cezası da caydırıcı olmalı. Her mezhepin, dinin ve inançların birbirine saygıyla yaklaşması gerek.
Peki ismimiz gozukuyor mu?

Hocam maalesef bilgim yok.

"1500 yıl önce" ifadesi yorumun İslam dinini hedef aldığı belirlenebilir. Ayrıca hukuktaki "matufiyet" yani "ismen ithaf edilmese bile sıradan bir insanın bunu anlayıp kime söylendiğini bağdaştırabilmesi" kavramı ele alındığında bu "Belirli bir dine üstü kapalı saldırı" olarak değerlendirilebilir.

Ayrıca basit usulde yargılama yapılacakmış onu yazmayı unuttum. Bu dava için avukat tutmama gerek var mı yoksa kendim yazdığım ifade olur mu