Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba,
Genel olarak TCK m.216 metni şu şekilde ve ceza miktarları da yazıyor zaten:
Yazdığınız cümlede sansürlediğiniz kısımları maalesef tahmin edemedim. Yine de cümleniz bu haliyle TCK m.216 kapsamına girmiyor gibi görünüyor.
Genel olarak TCK m.216 metni şu şekilde ve ceza miktarları da yazıyor zaten:
Yazdığınız cümlede sansürlediğiniz kısımları maalesef tahmin edemedim. Yine de cümleniz bu haliyle TCK m.216 kapsamına girmiyor gibi görünüyor.
Mehmet Güler
Uzman
Merhaba,
Genel olarak TCK M216 metni şu şekilde ve ceza miktarları da yazıyor zaten:
Eki Görüntüle 240740
Yazdığınız cümlede sansürlediğiniz kısımları maalesef tahmin edemedim. Yine de cümleniz bu haliyle TCK M216 kapsamına girmiyor gibi görünüyor.
İlk kelime peygamber,
İkincisi ped**li
Direkt peygambere hakaret etmiş.
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Cümlede hangi peygamber olduğu, dolayısıyla hangi dini veya dine mensup kişileri aşağıladığı/tahrik ettiği belli değil aslında. Ancak bu yargılamalarda biraz hassas davranılıyor tabii ki, hiç belli olmaz.İlk kelime peygamber,
İkincisi ped**li
Direkt peygambere hakaret etmiş.
Geçmiş olsun diyelim. Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alsın. Ceza miktarı konusunda da kanun metnini yukarıda gösterdim zaten.
Atatürk'e hakaret edenleri Cimer'e yazsak sonuc alabilir miyiz?
Anladım. Cümlede hangi peygamber olduğu, dolayısıyla hangi dini veya dine mensup kişileri aşağıladığı/tahrik ettiği belli değil aslında. Ancak bu yargılamalarda biraz hassas davranılıyor tabii ki, hiç belli olmaz.
Geçmiş olsun diyelim. Bir avukat meslektaşımdan hukuki destek alsın. Ceza miktarı konusunda da kanun metnini yukarıda gösterdim zaten.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Atatürk'ün Aleyhine İşlenen Suçlar diye geçer. Sonuç alırsınız.Atatürk'e hakaret edenleri Cimer'e yazsak sonuc alabilir miyiz?
Konu sahibi ise TCK'nın 216. maddesine göre Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan 6 aydan 1 yıla ceza alabilir.
Ki vatandaşların dinini aşağılamak bu kadar kolay olmamalı, cezası da caydırıcı olmalı. Her mezhepin, dinin ve inançların birbirine saygıyla yaklaşması gerek.
Peki ismimiz gozukuyor mu?Atatürk'ün Aleyhine İşlenen Suçlar diye geçer. Sonuç alırsınız.
Konu sahibi ise TCK'nın 216. maddesine göre Dini Değerleri Alenen Aşağılama suçundan 6 aydan 1 yıla ceza alabilir.
Ki vatandaşların dinini aşağılamak bu kadar kolay olmamalı, cezası da caydırıcı olmalı. Her mezhepin, dinin ve inançların birbirine saygıyla yaklaşması gerek.
Glade
Üstün
- Makaleler
- 3
Hocam maalesef bilgim yok.
"1500 yıl önce" ifadesi yorumun İslam dinini hedef aldığı belirlenebilir. Ayrıca hukuktaki "matufiyet" yani "ismen ithaf edilmese bile sıradan bir insanın bunu anlayıp kime söylendiğini bağdaştırabilmesi" kavramı ele alındığında bu "Belirli bir dine üstü kapalı saldırı" olarak değerlendirilebilir.Anladım. Cümlede hangi peygamber olduğu, dolayısıyla hangi dini veya dine mensup kişileri aşağıladığı/tahrik ettiği belli değil aslında. Ancak bu yargılamalarda biraz hassas davranılıyor tabii ki, hiç belli olmaz.
Ayrıca basit usulde yargılama yapılacakmış onu yazmayı unuttum. Bu dava için avukat tutmama gerek var mı yoksa kendim yazdığım ifade olur muAnladım. Cümlede hangi peygamber olduğu, dolayısıyla hangi dini veya dine mensup kişileri aşağıladığı/tahrik ettiği belli değil aslında. Ancak bu yargılamalarda biraz hassas davranılıyor tabii ki, hiç belli olmaz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
3.000 TL bütçe ile Xbox Series S için kulaklık önerisi
- BronxDominician
-