SafakB

Uzman
Makaleler
1
Oyuna büyük bir hevesle başladım. İlk bölümlerde Enzo'nun madenlerden çıkıp mafya işlerine girmesi gerçekten hoşuma gitmişti. O atmosferi güzel vermişlerdi. Ama oynadıkça fark ettim ki aslında tam anlamıyla bir mafya hikâyesinden çok Enzo ile Isabella'nın aşk hikâyesini izliyoruz. Bunu başta biraz yadırgadım ama oyuna öyle iyi yedirmişlerdi ki garipsemedim, aksine hoşuma bile gitti.

Asıl sorun biraz ilerledikçe çıktı. Özellikle Luca'nın öldüğü sahneden sonra oyunun gidişatı benim için çok tahmin edilebilir hale geldi. O noktada sonun nasıl bağlanacağını az çok anlamıştım. Don'un Enzo'yu sürekli ölüme göndermesi, ona hiç değer vermemesi zaten Enzo'nun sadece geçici bir piyon olduğunu açıkça gösteriyordu.

Ve final… Cesere'nin ihaneti bana hiç etkileyici gelmedi. Hani elini uzatıp “yanındayım” gibi davranıp sonra sırtından bıçaklaması vardı ya, işte o sahne bana çok klişe geldi. Sanki yüz kere görmüşüz gibi. Daha farklı bir kapanış beklerdim.

Sonuç olarak oyun kötü değil, hatta atmosfer ve dönemi yansıtışı çok başarılı. Ama hikâye biraz düz ilerlediği için beni çok fazla şaşırtmadı. Özellikle de final kısmı daha güçlü olabilirmiş diye düşünüyorum. Genel olarak normal bir oyun, hikâyesi de normal seviyede çok iyi değil ama idare eder. Dünyayı ve atmosferi güzel vermişler, fakat işin kötü tarafı optimizasyon bayağı sorunlu.

Oyunu 2K en yüksek grafiklerde ortalama 50-60FPS oynadım DLSS açık olarak.

Peki siz oyunu nasıl buldunuz?

Sistemim:

Ryzen 7 7800X3D
32 GB DDR5 RAM
4070S Ekran kartı

Rezalet optimizasyonu var. 5090'da bile 4K Epic ayarlarda yer yer 50 FPS'e kadar düşüyor. Stutter Engine 5 ile yapıldığı için şaşırmıyorum.

Optimizasyon kötüydü bazı yerlerde FPS dropları yedim. Onun haricinde Sicilya olduğu için ve daha eski bir dönemi anlattığı için memnunum. Manzaralara bayıldım. Hikaye olarak da tam mafya hikayesiyle aşk hikayesi karışımı bir hikayeydi hatta aşk hikayesi daha ağır basıyordu bu beni biraz huzursuz etti açıkçası. Sonu bence de çok klişeydi. Oyunun belli bir yerinden sonra zaten ''Şimdi böyle olacak.'' diye diye her şeyi tahmin edebiliyorsun ama Mafia oyunu açlığımı giderdi de diyebilirim.

Dün bitirdim oyunu, cidden dediğiniz gibi çok klişe bir senaryo işlenmiş ama oyun bitince keşke biraz daha uzun olsaydı dedirtti bana.

Aşağıdaki sistemle tüm ayarlar epikteyken oynadım ve FSR kare oluşturmanın en iyi çalıştığı oyun falan olabilir. 80 FPS'den 140'lara çıkardı kusursuz bir şekilde. Diğer oynadığım oyunlarda da FPS'i arttırsa da takılıyormuş gibi oluyordu.

9070 XT
9600X
32 GB Ram