MAG B650 Tomahawk Wi-Fi anakartta CPU ve DRAM ışığı yanıyor

pcbozan

Gelişen
5-6 ay önce toplamış olduğum sistemimde bazen bilgisayarı açtığımda CPU ışığı kırmızı ve DRAM ışığı sarı olarak yanıyordu. Bilgisayarı düğmeden kapatıp açıyordum düzeliyordu.

Son zamanlarda sık sık yapmaya başladı bu sorunu ve şu anda hiçbir şekilde açılmıyor PC. En son BIOS'a girebildiğimde PBO'yu kapatmıştım sorun oradan olabilir diye.

Prizi değiştirdim, RAM'leri söküp taktım, PSU güç kablosunu değiştirdim, kasanın içindeki kabloları kontrol ettim her şey yerinde.

Sistem parçalarım şu şekilde:
  • Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi
  • İşlemci: AMD 7500F
  • Ekran kartı: RTX 4070 Super
  • SSD: Samsung 990 Pro 2TB
  • RAM: Corsair Vengeance 6000 CL30 2x16 GB

Bir diğer sorun da şöyleydi bilgisayarı yeniden başlatamıyordum

5-6 ay önce toplamış olduğum sistemimde bazen bilgisayarı açtığımda CPU ışığı kırmızı ve DRAM ışığı sarı olarak yanıyordu. Bilgisayarı düğmeden kapatıp açıyordum düzeliyordu.

Son zamanlarda sık sık yapmaya başladı bu sorunu ve şu anda hiçbir şekilde açılmıyor PC. En son BIOS'a girebildiğimde PBO'yu kapatmıştım sorun oradan olabilir diye.

Prizi değiştirdim, RAM'leri söküp taktım, PSU güç kablosunu değiştirdim, kasanın içindeki kabloları kontrol ettim her şey yerinde.

• RAM: Corsair Vengeance CL30 2x16 GB

CMOS reset yaptiniz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır onu nasıl yapabilirim pili mi çıkartmam lazım.
Uzerinde 02. yazan M.2 isi plakasinin altinda jbat1 adinda 2 pinli bir baglanti var, o baglantiya pili cikardiktan sonra iletken bir şey ile 10-15 saniye boyunca dokundurun. Sonrasinda pili takip calistirin duzelecektir.

1745678230691.webp

• RAM: Corsair Vengeance 6000 CL30 2x16 GB

Bu 2 LED birden yandığında genelde anakart LGA pinlerinde hasar oluyor.

Siz önce sistemi soldan 2. Slotta tek RAM ile açın, görüntü alırsanız bilgi verirsiniz.

Görüntü alamazsanız işlemci soğutucusunu biraz gevşetip tekrar deneyin, yine olmazsa işlemciyi söküp pinlerine bakmak lazım.

Uzerinde 02. yazan M.2 isi plakasinin altinda jbat1 adinda 2 pinli bir baglanti var, o baglantiya pili cikardiktan sonra iletken bir şey ile 10-15 saniye boyunca dokundurun. Sonrasinda pili takip calistirin duzelecektir.

Eki Görüntüle 143842

Hocam CMOS sıfırladım düzelmedi. Şimdi tek RAM'le çalıştırmayı deneyeceğim.

Bu 2 LED birden yandığında genelde anakart LGA pinlerinde hasar oluyor.

Siz önce sistemi soldan 2. Slotta tek RAM ile açın, görüntü alırsanız bilgi verirsiniz.

Görüntü alamazsanız işlemci soğutucusunu biraz gevşetip tekrar deneyin, yine olmazsa işlemciyi söküp pinlerine bakmak lazım.
Hocam tek RAM yaptım CPU ve DRAM ışığı söndü. Klavyenin ışığı geldi, anakartta VGA LED beyaz yanıyor ve görüntü yok.

İşlemci soğutucuyu gevşetip oynattım biraz ve şu an BIOS'a girebildim. Sanırım fazla sıkmışım onu veya da pinler yamuk bilmiyorum. BIOS ayarlarını nasıl yapmalıyım?

Hocam 2. RAM'i taktım geri BIOS'a girdim sonra BIOS'tan çıktım yine VGA ışığı yandı, PC'yi düğmeden kapattım tekrar açtım kırmızı ve sarı ışık tekrar geldi.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt