• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

MAG X870 Tomahawk & R7 9800X3D sistemin parçaları uygun mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 16108
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 270

Attığım videouyu sabırla dinleyin. x1.25 yapıp hızlandırabilirisiz. Kafanızda soru işareti kalmaz. Kalırsa da gelin sorun buraya. Cidden kim önerdi bilmiyorum ama paranıza yazık.

O anakartı sakın alma. Forumlarda ve MSI resmi forumunda konu açılıp durdu. Önceki anakartımdı. Haraç mezat sattım. Herkes ayrı bir sorun yaşadı ve bu sorunları araştırırken gördük gibi güncel AM5 anakartlarda MSI ya parça kalitesinde, ya mühendislikte ya da biosunda berbat iş çıkarıyor. Asus Rog Strix B850 F Gaming aldım, sorunsuz. R7 7700 işlemcim eski anakarta göre daha serin ve stabil çalışıyor. Hatta 50 MHZ OC yaptım işlemciye.
Hele ki 9800X3D işlemci ile X870 Tomahawk ile sorun yaşayan çok. Asus aynı fiyata B850 anakart satıyor ama ucuz etin yahnisi yavan olur lafı boşuna değilmiş.
Tercih senin tabi ki. Kişisel deneyimim bu yönde.

Hocam peki bir sistem toplama öneriniz olur muydu ekran kartsız 9800X3D işlemcili.

Arkadaşın parası bol belli ki. Adam tenezzül bile etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…