Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
  • GPU: ASUS ROG STRIX RTX 5070 Ti OC.
  • CPU: Ryzen 7 9800X3D.
  • İşlemci soğutucu: ASUS ROG ryuo IV SLC 360.
  • Anakart: ASUS ROG STRIX X870E-E
  • RAM: XPG Lancer 32 GB CL30 6000MHz.
  • SSD: XPG mars 980 Blade 2TB 14000/13000MB/s
  • Kasa: NZXT H9 Flow Dual chamber.
  • PSU: NZXT 1000W C1000.
Sistemin fiyatı: 160.000₺

• RTX 5080
  • R7 9800X3D
  • X670E Gaming Plus
  • Aynı RAM
  • Kioxia Exceria Pro, KC3000 ya da 990 Pro arasından biri
  • Kssa tercihe bağlı seç
  • FSP Vita GM1000
Kalan paraya OLED monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet overprice olmasına overpice fakat para merhumu göreceli, tek tek parça olarak bakıldığında sistem güzel, daha uyguna aynı performans alınır mı? Evet alınır ama görsellikte kişiden kişiye önemli, kaliteli sistem olmuş.
Genelde forumda F/P bakıldığı için bu tarz yorumlarda gelmesi normal, sakin olun :)
Güle güle kullan.

Kaliteli parçalardan ziyade overpriced parçalar ile toplanmış bir sistem olmuş demek çok daha doğru. Aynı kalitede çok daha uygun parçalar var.

Para merhumu görecelidir evet ama para ile sorunu olmayan biride böyle bir konu açmaz.

Kaliteli parçalardan ziyade overpriced parçalar ile toplanmış bir sistem olmuş demek çok daha doğru. Aynı kalitede çok daha uygun parçalar var.

Para merhumu görecelidir evet ama para ile sorunu olmayan biride böyle bir konu açmaz.

Konunun açılış şekli ben F/P odaklı bir sistem kurmak istiyorum gibi bir şey değil ki zaten adam kafada bitirmiş karar vermiş hatta satın alınmış bile olabilir.
Sadece parçalar nasıl diye sormuş :) Parçalar da güzel yani ne diyeyim panaromik ekranlı AiO vs. cafcaflı şeyler herkesin bir düşünme şekli var o yüzden uzatmaya gerek yok konuyu güle güle kullan deyip bitirmek gerekiyor bence.

X870E anakartlar; portlarından, fazlarından ve her şeyinden ekstra faydalanıp ve Extreme OC yapacaklar içindir ki zaten X870E Hero gibi çift slotlu anakartlar varken bunların da yüzüne bakılmaz. Güç istese de tüketemeyen 9800X3D işlemciye B850'lerin fazları (14+2+1) bile overkill.

Ekran kartı 5080'den pahalı.

Doğru söylüyor çünkü. Kötü sistem demeyelim, çok kötü sistem olmuş kavramı daha uygun. Biraz düşünsen sisteme kadar yüksek para verdiğini görebileceksin. 5080 + OLED monitör parasını sırf ROG diye boşa harcamışsın.

Bu parçalara bu fiyat normal, aynı paraya Gainward toplasan 5090 toplardın, ROG ekosistem tarzı kurduğun 5070 Ti sığdırabilmek bile büyük başarı. ROG direkt x2. İşine yaramasa da herkesin kendi parası. Bir uçta Gainward 5090 diğer uçta ROG 5070 Ti var. Ama bu sistem nasıl diye TR'de herhangi bir foruma soru yöneltirsen, bu tarz tartışmalara mahal verirsin. Tüm forumlarda F/P odaklı sistemler toplanıyor çünkü. Ama overclock yapmayacak adam için aşırı gereksiz bir sistem, orası ayrı. X870E-E ile B850 arasında overclock olarak da fark yok bir de. Sadece E-E modeli ECLK destekliyor, onu da bilmeyen adam kullanmayacaktır. EXPO bile açılmayan ülkemizde bu sistemler overkill. Overclock yapacağım + ROG ekosistem dizeceğim deseydin herkes yardımcı olmaya çalışırdı aslında. Overclock için de X870E Apex almak lazım ya da X670E Gene.

Bu parçalara bu fiyat normal, aynı paraya Gainward toplasan 5090 toplardın, ROG ekosistem tarzı kurduğun 5070 Ti sığdırabilmek bile büyük başarı. ROG direkt x2. İşine yaramasa da herkesin kendi parası. Bir uçta Gainward 5090 diğer uçta ROG 5070 Ti var. Ama bu sistem nasıl diye TR'de herhangi bir foruma soru yöneltirsen, bu tarz tartışmalara mahal verirsin. Tüm forumlarda F/P odaklı sistemler toplanıyor çünkü. Ama overclock yapmayacak adam için aşırı gereksiz bir sistem, orası ayrı. X870E-E ile B850 arasında overclock olarak da fark yok bir de. Sadece E-E modeli ECLK destekliyor, onu da bilmeyen adam kullanmayacaktır. EXPO bile açılmayan ülkemizde bu sistemler overkill. Overclock yapacağım + ROG ekosistem dizeceğim deseydin herkes yardımcı olmaya çalışırdı aslında. Overclock için de X870E Apex almak lazım ya da X670E Gene.
Overclock yapmayacağım uzun ömürlü bir sistem yapmaya çalıştım kendime göre X870E-E ve 1000W seçmemin sebebi ondan dolayı. Senin gibi herkes güzel bir yorum yapsa keşke.

Overclock yapmayacağım uzun ömürlü bir sistem yapmaya çalıştım kendime göre X870E-E ve 1000W seçmemin sebebi ondan dolayı. Senin gibi herkes güzel bir yorum yapsa keşke.
Bence sistem nasıl olmuş yerine F/P odaklı sistem arayışı içinde değilim, paramla alabileceğim en kaliteli bileşenleri almaya çalıştım, ekstra tavsiye öneriniz vesaire olur mu diye yazsan kimse çok da bir şey demezdi açıkçası. Tüm forumlara özel bu konu, şimdi adam diyor 150K bütçe var, gelen yorumların hepsi F/P odaklı olur. Gainward 5090 kartı 100K satılmıştı mesela 1 ay önce, gerekirse adam onu alıyor custom loop sıvı soğutmaya entegre ediyor waterblock vesaire kullanıyor, içine de mesela ROG Astral 5090 BIOS'u yazıyor. İşten anlayan böyle yapıyor ya da overclock yapan, demek istediğim o. 5070 Ti zaten 5080'den aman aman da farkı olmayan bir ekran kartı, bana kalsa Super serisi beklenmeli şu aralar.

İşin içine ROG girdiği zaman senin bu sistem 150K da olur 200K da olur, ama ederi bana sorsan 100K'yı geçmez, buradakiler de toplar yüksek ihtimalle, FPS olarak da aynı FPS alırsın oyunlarda. Sırf ROG diye bu fiyatlar, başka bir şey değil. Para herkesin kendi parası yani. Ama bu tarz içerikler forumlarda hep tartışma yaratmıştır. Konu başlığını daha düzgün ayarlamak lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.