Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 189137

Aynı parçalar şu anda ne kadar, meraklısı gidip hesaplasın.

iPhone varken Xiaomi alalım o zaman Ayhan bey, bu yorumlardan onu anlıyorum ben :)
Samsung-iPhone muhabbetine girer bir yerden sonra. Ama senin için E-E kartı yerine dediğim 12K'ya satılan B850 Edge Ti olmalıydı, üst düzey bileşen kalitesine göre hareket edilecekse. RAM 2x16 33K nasıl oluyor onu tam anlamadım bir de?

Anakarttan 10K zararın var dediğim mantıkta, PSU-Kasa tercih meselesi, AIO da yine performanstan ziyade görünüş odaklı.

RAM 33K ise 20K zararın var, nereden aldın onu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung-iPhone muhabbetine girer bir yerden sonra. Ama senin için E-E kartı yerine dediğim 12K'ya satılan B850 Edge Ti olmalıydı, üst düzey bileşen kalitesine göre hareket edilecekse. RAM 2x16 33K nasıl oluyor onu tam anlamadım bir de?

Anakarttan 10K zararın var dediğim mantıkta, PSU-Kasa tercih meselesi, AIO da yine performanstan ziyade görünüş odaklı.

Anakart ve RAM fiyatı orada yazan. Anakartta 4.000TL zarardayım.

Ben bu sistemi işlemci hariç 132.852 TL'ye almışım, pahalı mı sana göre?

Anakart ve RAM fiyatı orada yazan. Anakartta 4.000TL zarardayım.

Ben bu sistemi işlemci hariç 132.852 TL'ye almışım, pahalı mı sana göre?
Bu parçalar olarak düşünüldüğünde değil. Forumlardaki muhabbet şu parça yerine bu olsaydı 50K ucuza alırdın muhabbeti, sen bunu tercih etmiyorsan o senin kararın demek istediğim o. Bu parçalar için fiyat absürt değil. AIO zaten 20K anakart zaten 25K.

Bu E-E 20K düştüydü bir ara mesela, en kötü 22K'ydı, RAM'lere gelince onları pahalı almışsın gibi. Anakart + RAM 33K yüksek geliyor bu durumda.

E-E + 2x32 Dual Rank 6000 CL30 alınabilirdi.

Bu parçalar olarak düşünüldüğünde değil. Forumlardaki muhabbet şu parça yerine bu olsaydı 50K ucuza alırdın muhabbeti, sen bunu tercih etmiyorsan o senin kararın demek istediğim o. Bu parçalar için fiyat absürt değil. AIO zaten 20K anakart zaten 25K.

Bu E-E 20K düştüydü bir ara mesela, en kötü 22K'ydı, RAM'lere gelince onları pahalı almışsın gibi. Anakart + RAM 33K yüksek geliyor bu durumda.

E-E + 2x32 Dual Rank 6000 CL30 alınabilirdi.
https://www.vatanbilgisayar.com/amd-ryzen-9-9800x3d-soket-am5-5-2ghz-64mb-120w-4nm-islemci.html sence kasım indirimlerini beklemeli miyim stok yenilenir mi?

Bu kadar beklemişken beklenir de kutulular fazlasıyla pahalanmış. Tray alınacaksa da İncehesap gibi yerleri tercih et ya da Tebilon. N11'dekilerin insafına kalıyorsun yoksa, ama 7800X3D falan alınır, 9800X3D için o topa girilmemesi lazım.

Vatan da satıyormuş.

Karşında muhattabın olan bir yerden almalısın trayi, sorun olduğu an Vatan direkt çözer mesela.

Kalite sadece ASUS ROG alarak elde edilmiyor. Ayrıca her ASUS ROG serisine ait ürün iyi olacak diye bir şey de yok. 5080 veya 5090 parasına 5070 Ti alıyorsanız insanların bunu sorgulaması gayet doğal. Ana konu mesajına sadece sistem özelliklerini yazıp mesaj gelmesini beklersen böyle bir tepki almamayı beklemen hata zaten.

X870E-E gibi bir anakart alman için ortada hiçbir sebep yok. Yarı fiyatına satılan anakartlar ile arasında o fiyat farkına değecek bir şey yok. Bir ürün F/P diye dandik olacağı anlamına gelmiyor. X çipsetinin B çipsetinden farkı ne diye sorsak bence cevap veremezsin.

17.000 TL'lik sıvı soğutucu almaktansa 6.000 TL civarına Galahad Lite alır artan parayı ekran kartı bütçesine eklersin.

RTX 5090 & R7 9800X3D alacak bütçesi olmayan birisinin ekosistem uğruna ekran kartından kısıp ekosisteme para yatırması bildiğin kendi topuğuna sıkmaktır.

Ayrıca konuya yazan insanlar senin iyiliğini düşünerek kötü olduğunu ve daha iyisini toplayabileceğini söylüyor. Sen ise gelmişsin insanların sana yardımcı olmaya çalıştığı yerde hakaretler etmişsin. Madem eleştiri kaldıramıyorsun, o zaman neden böyle bir konu açıyorsun?

Konuyu kilitliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.