Sakıncası olmasa da 32'nin yettiği yerde 64 boşuna masraf olacaktır.

Ayrıca sisteminiz üst düzey bir sistem değilse.
İşlemci ekran kartı odağının dışında gerçekten sadece RAM'e fazla fazla ihtiyaç duyan spesifik bir uygulama dışında ben.
Çok ta faydalı olacağını düşünmüyorum 64'ün.

Şu an 16 GB da bile işini ucu ucuna görüyor ama biraz daha fazlası daha iyi olur düşünceniz var ise.
32 görecektir işinizi.

• laptop modeli: MSI Pulse GL66.
  • işlemci: Intel i7-12700H
  • ekran kartı: NVIDIA RTX 3070 Ti.
  • RAM: 2X 8 GB DDR5 4800 MHz CL40 SO-DIMM
  • anakart: MSI MS-1583
Bunlar bilgisayar özelliklerimdi. Sistemim üst düzey denemez belki, ancak iyi denilebilecek bir sistem olduğunu düşünüyorum. Sanırım 64 GB almayacağım, dediğiniz mantıklı olabilir, fakat merak ettiğim bir şey var: Benim şu anki RAM'im SO-DIMM, yani laptoplar için olan bir şey, ve 4800 MHz ve CL40. RAM'in MHz'ini yükseltmem mümkün mü? Yani, aynı markanın 5600 MHz RAM'ini buldum, 5600 MHz CL46 2X16. 4800 MHz'den 5600 MHz kullanmaya başlarsam bir sorun olur mu, yoksa 5600 alsam bile 4800 MHz'de mi çalışır laptopum?

• laptop modeli: MSI Pulse GL66.
  • işlemci: Intel i7-12700H
  • ekran kartı: NVIDIA RTX 3070 Ti.
  • RAM: 2X 8 GB DDR5 4800 MHz CL40 SO-DIMM
  • anakart: MSI MS-1583
Bunlar bilgisayar özelliklerimdi. Sistemim üst düzey denemez belki, ancak iyi denilebilecek bir sistem olduğunu düşünüyorum. Sanırım 64 GB almayacağım, dediğiniz mantıklı olabilir, fakat merak ettiğim bir şey var: Benim şu anki RAM'im SO-DIMM, yani laptoplar için olan bir şey, ve 4800 MHz ve CL40. RAM'in MHz'ini yükseltmem mümkün mü? Yani, aynı markanın 5600 MHz RAM'ini buldum, 5600 MHz CL46 2X16. 4800 MHz'den 5600 MHz kullanmaya başlarsam bir sorun olur mu, yoksa 5600 alsam bile 4800 MHz'de mi çalışır laptopum?

Frekanstan kazanıyorsunuz ama CL değerinden kaybediyorsunuz.
Pek de bir şey değişmeyecek.

Ayrıca sistemlerin Max RAM frekans uyumluluğuna bakmak lazım.
Bazı sistemler stok RAM'inde düşük frekans RAM kullanmalarına rağmen daha yüksek frekanslara izin verebilirken.
Bazı sistemlerde de daha üstüne izin vermiyor (izin vermiyordan kastım çalışmaz değil çalışır ama düşük frekans çalıır )
Zaten size attığım 2x24 ürün de 5600 ama CL46 değerinde

Yani frekans CL orantısında 4800 CL40 ile fark olmayacak desek yeri.

Bazı sistemler stok RAM'inde düşük frekans RAM kullanmalarına rağmen daha yüksek frekanslara izin verebilirken.
Bazı sistemlerde de daha üstüne izin vermiyor (izin vermiyordan kastım çalışmaz değil çalışır ama düşük frekans çalıır )
Zaten size attığım 2x24 ürün de 5600 ama CL46 değerinde.

"Anladım, yani 4800 MHz 40 CL almam daha mantıklı. Bir de "https://app.hb.biz/wzbQMdQED34j" almayı düşünüyorum 32X. Ancak yorumlara baktığımda olumsuz yorumları fark ettim, bu da insanın içini ürpertiyor tabii. Sizce bu RAM'in aynısını alabileceğim daha iyi bir site olabilir mi? Ya da buna benzer bir şey yapmama gerçekten gerek var mı? Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
"Anladım, yani 4800 MHz 40 CL almam daha mantıklı. Bir de "https://app.hb.biz/wzbQMdQED34j" almayı düşünüyorum 32X. Ancak yorumlara baktığımda olumsuz yorumları fark ettim, bu da insanın içini ürpertiyor tabii. Sizce bu RAM'in aynısını alabileceğim daha iyi bir site olabilir mi? Ya da buna benzer bir şey yapmama gerçekten gerek var mı? Ne düşünüyorsunuz?

Satıcı GarajOnline yani GameGaraj.
Bir sıkıntı çıkmaz bu satıcılardan.

Ama ben hala 3000 3000 toplamda 6000 TL para fiyat performans açısından mantıksız buluyorum.
Git 48 GB'ı 4000'e al

32 yeter mi yetmez mi düşüncesinden de uzaklaşırsın 64'e bu kadar para veremeye gerek var mıydı düşüncesinden de uzaklaşırsın.

Ama illaki 2x32 alacağım diyorsan satıcısı güvenilir o attığın linkteki ürünün.

"Anladım, yani 4800 MHz 40 CL almam daha mantıklı. Bir de "https://app.hb.biz/LW8bOuwymv0C" almayı düşünüyorum 32X. Ancak yorumlara baktığımda olumsuz yorumları fark ettim, bu da insanın içini ürpertiyor tabii. Sizce bu RAM'in aynısını alabileceğim daha iyi bir site olabilir mi? Ya da buna benzer bir şey yapmama gerçekten gerek var mı? Ne düşünüyorsunuz?

Satıcı GarajOnline yani GameGaraj.
Bir sıkıntı çıkmaz bu satıcılardan.

Ama ben hala 3000 3000 toplamda 6000 TL para fiyat performans açısından mantıksız buluyorum.
Git 48 GB'ı 4000'e al.

32 yeter mi yetmez mi düşüncesinden de uzaklaşırsın 64'e bu kadar para veremeye gerek var mıydı düşüncesinden de uzaklaşırsın.

Ama illaki 2x32 alacağım diyorsan satıcısı güvenilir o attığın linkteki ürünün.

SSD hakkında bilgi sahibi misiniz? SSD hakkında bir şey sorabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör: