1749232351901.webp

Son düzenleme:
Sanatçıların sadece sanatlarıyla uğraşmalarını düşünüyorum. Bunun haricinde bazı parçaları baya iyi. Karşıma çıksa dinlerim ama çıkmazsa dinlemem.

Sanatçıların sadece sanatlarıyla uğraşmalarını düşünüyorum. Bunun haricinde bazı parçaları baya iyi. Karşıma çıksa dinlerim ama çıkmazsa dinlemem.
Ben bu ülkedeki sanatçıların siyasi düşüncelerine bakıyorum artık.

Şimdi kalkıp biri "Kardeşim siyaset yapıyorsun." derse haberi olsun diye yazıyorum. Ben hiç siyaset ile ilgilenen biri değildim. Hayatımı ve yaşam kalitemi ağır ağır etkilemeye başlayana kadar.

Her sabah mutsuz uyanıyorsunuz. Sokakta yürürken başınıza bir şey gelmesinden korkuyorsunuz. Gelirse de muhtemelen serbest bırakılacak. Bu adalet sistemini inşaa edenleri çok çok seviyor Ferman. Ekonomi o kadar kötü durumda ki 1 TL'ye 5 ekmek aldığımız dönemi hatırlarken şimdi 15 TL'ye 1 ekmek alabilyorsunuz. İleride bu da mümkün olmayacak. Ekonomiyi batıranları, bu ekonomi yüzünden iflas eden esnaflara rağmen çok seviyor Ferman. Deprem olunca bile Twitter (Şu anki X) üstünden yardım diye gözyaşı ağlayanların olmasına rağmen sırf partisi uğruna Twitter'ı kapatanlara varya öyle bir bayılıyor ki Ferman anlatamam. Milletin karnı aç, ama Ferman Togg.

Bana sakın ama sakın kimse gelip Youtube'daki Lena'nın videosunun altında Lena'ya küfür edenler gibi "Soyosot yopoyorson nodon böylö konoşop çovoro vodosono soldon?" diye sormasın.

Birinin birilerine karşı aşırı hayranlığı varsa ve o birileri ülkenin, hayatımızın kalitesini mahfetmiş ise kimse kusura bakmasın ama yerim onun yapacağı sanatı da.

Türkçe'de özel isimler büyük harf ile başlar. Ben artık Manga'ya saygı duymadığımdan dolayı küçük ile başlayıp N'yi büyük yapma saçmalığı ile uğraşmayacağım.

Youtube'da bana bir Manga hayranı musallat oldu. H*mas t.rör örgütünün İsrail'deki sivillere saldırısından önce yapılmış Eurovision 2023'ün politik olmayan İsrail performansını Türkçe altyazı ile çevirdiğim zaman bana 4-5 tane yorum sildirdiler. Sonra videoyu dislike yağmuruna tuttular. "Gazze Eurovision'a çıksa onu da çevirir misin? Dislike." şeklinde yorum bile gördüm. Yine aynı şahıs, ben Manga videosunu bu yıl gizliye aldığımda tekrar İsrail 2023 videosunun altında bol bol yorum yazmış. Videoyu gizliye aldım. Ukrayna 2024 videosunun altına yazdı bu sefer. Hayır birinin hayatı kurtulacaksa ben İsrail 2023 videosunu da sileyim. Ona siyasi yaklaşımın var da neden Manga silinince ağlıyorsun güzel kardeşim?

(Bu arada not: İsrail hastane bombalayınca da sosyal medyadan ağır tepkiler verdim. Sakın beni bir taraf göstermeye kalkmayın.)

15 yıl boyunca sabah akşam Lena'yı kendi videosunun altında aşağlayan kitle, yine Lena videosunun altında bana siyaset yapma dedi. Sonra da "Lena Manga'nın getir götürünü yapar ancak. Politik olarak kazandı! Mavi doncu Lena çöpsün!" gibisinden yorumlar yazmaya devam etti.

Burada istediğiniz kadar mesaj yazın. Bir sanatçının siyasi davranışlarına bakarak onu boykot etmek mümkün ve etikdir. Çünkü benim hayatım ve benim ülkemi olumsuz etkileyecek bir faktörü destekliyorsa yerim onun yapacağı sanatı!

Saygılarımla. Manga'ya değil. Size.

AKP ile ilişkilerini bu postla yeni öğreniyorum :D. Ama onun dışında konuşacak olursam, şahsen benim alternatif rock'dan hard rock, thrash metal ve en son olarak melodik death metal'e kadarki sürecimde dinlediğim ilk alternatif rock grubu olmasıyla benim için özeldir. Şahsen beni rock'a başlatan grup desem yeridir. Bazı şarkıları gerçekten güzel, çok nadiren nostalji yapmak istediğimde vb. açar dinlerim. AKP ile olan ilişkisi görüşlerimi artık biraz etkileyecek olsada eğer müziği müzik olarak değerlendiren bir bakış açısıyla bakacak olursam, en azından belirli bir aşırı popüler ermeni grubunun aksine şarkıları gerçekten güzel.

Skillet? Linkin Park? En fazla Nickelback olur onlardan. Mor ve Otesi olabilir bu dediklerini karsilayan. Secim doneminde de sagci politika yapmisti ferman akgul. Togg ile fotografi vardi o zamanlar.
Oradaki benzetmenin "büyüklük" bazında yapıldığını zannetmiyorum. Manga'nın müzik tarzı olarak Linkin Park'a benzediği su götürmez bir gerçek ki bu yüzden Türk Linkin Park olarak anılıyorlar.

Şahsen şarkılarını severim; küçüklüğümden beri dinlerim ama son dönemlerde soğumaya başladım, dinlemiyorum.

Yok arkadaş. Benim sinirim bozuldu bunu görünce. Bu gece oturuyorum ve Lena parçasının görüntü kalitesini yapay zeka desteği ile 2K'ya artıracağım. Sonra 50 FPS'ye yükselteceğim. Sonra ne kadar Manga hayranı varsa X'de alıntılayıp onlara göndereceğim. Şunlara saygım vardı. Meğer kendime saygısızlık ediyormuşum.