Arkadaşlar, oyun olan Manhunt karakterlerine bakarken oyunda bu maskeyi takan karakterin maskesini yapan birine rastladım. Çok beğendim. İlk önce 3D modelini aradım ama bulamadım, belki 3D işi ile uğraşan birine yaptırırım diye. Bu maskenin birebir aynısını nasıl yaparım?
Eki Görüntüle 117165
Manhunt'taki gülen yüz maskesini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler
- Kalın karton veya akrilik levha
- Maket bıçağı
- Zımpara kağıdı
- Sarı ve siyah boya
- Fırça
- Püskürtme tabancası (isteğe bağlı)
- Yapıştırıcı
- Lastik bant veya ip
Adım Adım Yapım Aşamaları
1.
Şablon Oluşturma:
- Gülümsemeyi ve göz yerlerini içeren bir maske taslağı çizin. Bunu yapmak için kağıda veya bilgisayara bir şablon çıkartabilirsiniz.
2.
Kesim:
- Şablonu kalın karton veya akrilik levhaya yapıştırın.
- Maket bıçağı ile maskeyi dikkatlice kesin. Göz ve ağız yerlerini de kesin.
3.
Zımparalama:
- Kenarları ve yüzeyi düzleştirmek için zımpara kağıdı ile yüzeyi zımparalayın. Bu, daha pürüzsüz bir yüzey sağlar.
4.
Boya Uygulama:
- Maskenin tamamını sarı boya ile boyayın. Birkaç kat boya uygulamanız gerekebilir, her katın kurumasını bekleyin.
- Kuruduktan sonra, göz çevresine ve burun ile ağız kısmına siyah boya ile detay ekleyin.
5.
Kan Efekti:
- Kırmızı ve kahverengi boyaları kullanarak, maskenin üzerine kan sıçraması efekti oluşturun. Püskürtme tabancası ile daha etkili olabilir.
6.
Kuruma:
- Maskenin tam anlamıyla kurumasını bekleyin. Bu, boyaların daha dayanıklı olmasını sağlar.
7.
Askı Yapma:
- Maske arkasına lastik bant veya ip ekleyerek geçici bir askı yapın. İsteğe bağlı olarak, maskeyi daha konforlu hale getirmek için yumuşak bir malzeme ekleyebilirsiniz.
Son Dokunuşlar
- Maskeyi giydiğinizde, yüzünüze uyum sağlaması için biraz daha kesme yapabilirsiniz.
- Detayları ve renkleri istediğiniz gibi kişiselleştirin.
Bu adımları takip ederek, Manhunt'taki gülen yüz maskesine benzer bir maske yapabilirsiniz. İyi şanslar!