Resta

Uzman
İlk 3D Yazıcı Deneyimim. Yazıcım Anycubic S1 Combo. Rinkhaks Yazılımı kurulu. 1 hafta önce nozzle tıkandığı için değiştirmeye çalıştım ısıtıp değiştirmem gerektiğini öğrendim 250 derecede zorlayarak çıkarmayı denerken hotende zarar verdim. Yeni bir hotend ve 0.4 mm sertleştirilmiş çelik nozzle aldım. Ancak nedenini bilmediğim şekilde aşırı tüylenme ve kaçak oldu. 1 haftadır uğraşıyorum ancak çözemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hotendin üstüne filament kaçırıyor. Görüntüsüde budur.

Dosya Ekleri

• 20260417_142113.webp
    20260417_142113.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 25
hattı komple söküp tekrar takma şansınız var mı ama ısıya dayanıklı gress varsa onunla sıkın. bende creality hi modelinde benzer sorunu nozzle değiştirdiğimde yaşadım yine sizin gibi robo90'dan almıştım ama 0,5 mm'lik bir fark benzer soruna sebeb oluyordu hatta filement kesici çalışmıyordu. katı gressle iyice sıktııktan sonra kendine geldi. birde sıcakken değil de soğukken deneyin ısınınca kendisi genleşsin

hattı komple söküp tekrar takma şansınız var mı ama ısıya dayanıklı gress varsa onunla sıkın. bende creality hi modelinde benzer sorunu nozzle değiştirdiğimde yaşadım yine sizin gibi robo90'dan almıştım ama 0,5 mm'lik bir fark benzer soruna sebeb oluyordu hatta filement kesici çalışmıyordu. katı gressle iyice sıktııktan sonra kendine geldi. birde sıcakken değil de soğukken deneyin ısınınca kendisi genleşsin
Deniyeceğim teşekkürler.