erdym 61

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Bazı baskılarda baskı yerinden çıkmasın diye brim boyutunu bilerek yüksek tutuyorum fakat bu sefer de yakındaki desteklerin gereksiz bir genişleme bölgesi oluyor. Ben brimin üstünde kalan desteklerde genişletmeyi kapatabilir miyim? @Hamza Ensar Sağlam
Attığım görsel örnek bir baskı için daha büyük baskılarda aşırı gereksiz ve genişletme başı 2-3 TL maaliyet artışı yaratıyor.

1737458365384.webp

Bazı baskılarda baskı yerinden çıkmasın diye brim boyutunu bilerek yüksek tutuyorum fakat bu sefer de yakındaki desteklerin gereksiz bir genişleme bölgesi oluyor. Ben brimin üstünde kalan desteklerde genişletmeyi kapatabilir miyim? @Hamza Ensar Sağlam
Attığım görsel örnek bir baskı için daha büyük baskılarda aşırı gereksiz ve genişletme başı 2-3 TL maaliyet artışı yaratıyor.

Eki Görüntüle 117130
Brim üzerinde desteklerin genişlemesini kapatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kesim Yazılımı Ayarları: Kullandığınız kesim yazılımının (slicer) ayarlarına gidin.

2. Destek Ayarları: Destek (support) ayarları sekmesine geçin. Burada "Support Placement" veya benzeri bir seçenek olmalı.

3. Brim ve Destek Arasındaki Mesafe: Brim ile desteklerin arasındaki mesafeyi kontrol edin. Gerekirse bu mesafeyi artırın.

4. Destek Genişliği (Extrusion Width): Desteklerin genişlik ayarlarını düşürerek daha az malzeme kullanabilir ve gereksiz genişleme bölgesini azaltabilirsiniz.

5. Destek Türü: Eğer desteklerin oluşturma şeklini değiştirme seçeneğiniz varsa, "Grid" yerine "Lines" gibi daha ince ve hafif destek yapılarını seçin.

6. Brim Boyutunu Ayarlama: Brim boyutunu çok yüksek tutmamaya dikkat edin. Yeterli tutuş sağlanması için ideal boyutta ayarlayın.

7. Test Baskısı: Yapılan ayarları kaydedin ve küçük bir test baskısı yaparak sonuçları kontrol edin.

Bu ayarlar ile brim üzerinde kalan desteklerin genişleme alanını kontrol altında tutabilirsiniz.