İddialar güzelmiş... Gerçeklik payı vardır, yoktur dedikten sonra bu iddiaları araştırıp, araştırdıklarını da ekleseydin daha doğru olurdu.
Neyse, bir ufak hata, bir ufak aktarmak istediğini aktaramamışsın diye düşünerek yazmaya başladım.
Öncelikle siyasetin kendisi vaatler ve gerçekleştirilen vaatler diyebiliriz, yani yalanlar ve doğrular. Siyaset hep böyleydi ve hep de böyle olacak. Ama herkesi yalancıymış ya da doğrucuymuş gibi düşünmek veya dile getirmek (söylemek) doğru olmaz.
Cümlene başlarken "Arkadaşlar böyle bir iddia gördüm. Ne düşünüyorsunuz?" demiş olsaydın daha doğru olabilirdi. En azından, kimse bu kadar gerilmezdi.
Bir iddiayı görüp, araştırmadan inanmak ya da "bunu gördüm ve fikrim değişti" demek yerine önce konuyu irdeleyip öyle fikrini değiştirseydin ya da aynı fikrinde sabit kalsaydın daha uygun olurdu.
Elbette ki herkesin fikri önemlidir ama geldiğimiz nokta da 20 yıldır insanlar birbirine düşman edildiği için artık herkesin fikri değerlidir kalıbından, kimsenin fikri önemli değildire geldik. Bu ciddi bir sorun ama kim takıyor? Kimse takmıyor.
Her gördüğün, okuduğun, duyduğun şeye direk olarak inanmak yerine kafanda bir irdelemen daha doğru olur. Kaldı ki zaten irdelediğini ve bu sonuca vardığını düşünüyorum ya da direk olarak buna inandın. Kim bilebilir, öyle değil mi?
Haklı bir eleştiri yaptığını gördüm, bu konuda sana katılıyorum.
Tartışma kültüründen ziyade linçten zevk alma kültürü hakim olduğu sürece bu böyle gider ama insanlara yaşadıklarından ve gördüklerimden dolayı hak veriyorum.
Katılırsınız ya da katılmasınız ama dünyada hiç bir medya ya da haber servisi tarafsız değildir.
Bkz: ABD seçimlerinde haber kanallarının yaptıklarına. Birisi Trump destekliyor öbürü de Biden'ı destekliyor. Bunu yapanlar, dünyanın en büyük haber servisleri, şimdi gelin de bunlar tarafsız diyelim.
İnsanoğlu bir tarafı tutarken, nasıl bir haber servisinin tarafsız olmasını bekleyebilirsiniz?
Aileyi insan oluşturur, toplumu insan oluşturur, devletleri insan oluşturur, hal böyleyken haber servislerini oluşturan insanlar tarafsız olabilir mi? Bence hayır.
Son olarak şunu eklemek isterim; sadece birbirlerinin söylemediklerini söyleyerek kendilerine okuyucu çekmeye çalışırlar.
Saygı ve sevgilerimle.