Kuş arıyorsanız petshoplardan uzak durun. Kuşları yavruluktan eğitenler var. Tamamen evcil oluyolar, ele falan bayağı alışık oluyorlar. Forpus papağanı öneririm. Zamanında bakmıştım. Çok iyiydi gerçekten.

Biz petshoptan almışız daha doğrusu kurtarmışız. Bana hiç haber vermeden gidip küçük kardeşim için kuş almışlar fakat genel olarak ben bakıyorum hayvana. Neden kurtarmışız dediğime gelirsek kuş zaten ilk geldiğinde hasta gibiydi probiyotik, vitamin takviyesi falan yaptım zar zor düzeldi. Gidip aldıkları petshopa baktım gerçekten kötü bakılıyorlardı. Kafesleri pislik içinde, çok kalabalık, kafesler rüzgar alan kapının önünde ve yemlikleri boş. Bu tarz bir yerden mümkünse kuş alınmamalı. Üreticiler falan var onlardan yavruyken almak en mantıklısı dediğiniz gibi.

Saat geç olmuş herkese iyi geceler diliyorum.

Biz petshoptan almışız daha doğrusu kurtarmışız. Bana hiç haber vermeden gidip küçük kardeşim için kuş almışlar fakat genel olarak ben bakıyorum hayvana. Neden kurtarmışız dediğime gelirsek kuş zaten ilk geldiğinde hasta gibiydi probiyotik, vitamin takviyesi falan yaptım zar zor düzeldi. Gidip aldıkları petshopa baktım gerçekten kötü bakılıyorlardı. Kafesleri pislik içinde, çok kalabalık, kafesler rüzgar alan kapının önünde ve yemlikleri boş. Bu tarz bir yerden mümkünse kuş alınmamalı. Üreticiler falan var onlardan yavruyken almak en mantıklısı dediğiniz gibi.

Saat geç olmuş herkese iyi geceler diliyorum.

Her petshop öyle. Hayvanları kurtarmak gerçekten iyi bir şey ama benim yüreğim çok kaldırmıyor hasta bir hayvana bakmayı. Ondan dolayı asla tercih etmiyorum. Olabildiğince az tercih edilmesini tavsiye ederim zaten.

İyi geceler efendim.

Özgür Özel bu konuda aksini açıklamışken, bu adamın böyle demesi biraz garip olsa da bence Mansur Başkanım haklı. Kısırlaştırma ile bu durum bitmez.

Ek olarak, Özgür Özel'in bu konudaki yorumu:

Eğer bir şeyler yapılmazsa insanlar ölmeye devam edecek. Unutmayın ki o insanların başına gelen ölüm olayları her an dışarıdayken sizin de başınıza gelebilir.

Doğru söylemiş. Buraya da aylar önce bir tane sardı. Komşulara beslemeyin sayıları artar, başımıza bela olurlar dedim, 4 oldular. Gruplaşınca iyice saldırganlaştılar. Az önce onların havlama sesine uyandım ve sinirlenip su attım. Sokakta çoluk çocuk oynuyor. Birine saldırsalar vebali hepimizin boynuna. Her yere koku bırakmak için idrar ve dışkı yapmışlar. Sokak lağım gibi kokuyor. Kedilere de saldırıyorlar. Biri yavru, üç kedi ölüsü gömdüm. Belediye uyuyor. Hiçbir işlem yapmıyor.

Sözde hayvanseverler zamanında kısırlaştırmaya karşı çıktığı için bugün bu durumu yaşıyoruz. Hepsinin evinde dünya kadar para verip aldıkları cins köpekler var. Sokaktan köpek sahiplenip bakan kimseyi görmedim. Sırf sosyal medyada şov ve vicdanlarını tatmin mastürbasyonu yapıyorlar. Yine biz zarar görüyoruz. Bir de ülkenin durumuna en çok isyan edenler bu tipler. "Avrupa medeniyet yeaa" diye bütün gün ekşide övüyorlar. Sokakta çeteleşmiş köpekler olmadığı için medeniyet. Örnek alalım diyorlar, bunu örnek almayı reddediyorlar.

Onlarca ülke gezdim, bu kadar yaşamayı bilmeyen bir toplum görmedim. Celal Şengör'ün dediği gibi Afganistan'dan farkımız yok. Sağcısı da solcusu da ideoloji dışında birebir aynı. Olan arada kalan aklı başında Atatürkçü Türk gençlerine oluyor.

Tek çözüm: Tüm hayvanlar acısız şekilde uyutulmalı, başka yolu yok. Sokak köpeği nüfusu çok fazla ve hepsine yetecek kadar barınak da yok. Madem hayvanseverler hayvanları bu kadar çok seviyor. Birkaç tane hayvan sahiplenerek katkıda bulunabilirler. Sokak köpeği de böylelikle kalmamış olur.

İttapar tayfa gidip cins köpekleri sahiplenip sokağa atacağına sokaktan sahiplenselerdi zamanında en azından bu kadar çok olmazları.

Ben uyutulması taraftarıyım. Bir çözüm olacaksa ve bu çözümse "evet" oluyor. Her gün yüzlerce kişinin canı yanmasından kat be kat iyidir.