Krmm

Üstün
Arkadaşlar 2 dakikanızı ayırıp fikir verirseniz çok mutlu edersiniz beni. Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.

Öncelikle ben 2 monitör kullanıyorum. Bir tanesi 32 inç diğeri 27 inç. Masanın üstünde sadece bu ikisi olacak , bilgisayar kasasını koymayacağım. Masa boyutu olarak 160 (genişlik) x 80 ( derinlik ) veya 180 x 90 düşünüyorum. Siz hangisini önerirsiniz ?

Ek olarak masaya birtakım özelleştirmeler yaptıracam.

Klavyem kablolu olduğu için klavyenin ön kısmına bir delik açtırıp klavye kablosunu oradan aşağı almayı düşünüyorum.

Bir de masanın alt kısmının tavanına kablo tepsisi yaptırıp modem , priz ve kabloları oraya koymayı düşünüyorum.

Bunların yanısıra başka tavsiyeleriniz var mı ?

Son düzenleme:
Kartondan bir maket yapmayı deneyebilirsin müsait zamanında. Biz ne desek sakat şimdi, evin düzeni nasıl, oda nasıl, sen nasıl rahat edeceksin hepsi değişken şeyler. Ben masamın geniş ve ferah olmasını seviyorum mesela, üstü çok kalabalıklaşıyor çalışırken.

Kartondan bir maket yapmayı deneyebilirsin müsait zamanında. Biz ne desek sakat şimdi, evin düzeni nasıl, oda nasıl, sen nasıl rahat edeceksin hepsi değişken şeyler. Ben masamın geniş ve ferah olmasını seviyorum mesela, üstü çok kalabalıklaşıyor çalışırken.
Hocam odamın genişliği 180 cm masa için yeterli fakat 180'e gerek var mı bunu soruyorum aslında. Bir de masamı özelleştirirken sizlerin de vereceğiniz tavsiyeler üzerine masaya bir şeyler ekletebilirim. Bu yüzden fikir almak istedim.

Hazır masa yerine marangoza yaptırmak biraz fazla pahalı tutabilir ama bütçem geniş diyorsanız ayaklar arasına sağlam demir boru koyun yoksa ileride çok sallanır.

Evin boyutuna göre değişir ama 180 bence daha iyi olur. Bu arada bunu sormamışsın ama hazır marangoza yaptıracakken L masa yaptırsan daha konforlu olur alan elverişli ise.

Hocam odamın genişliği 180 cm masa için yeterli fakat 180'e gerek var mı bunu soruyorum aslında. Bir de masamı özelleştirirken sizlerin de vereceğiniz tavsiyeler üzerine masaya bir şeyler ekletebilirim. Bu yüzden fikir almak istedim.

Hazır masa yerine marangoza yaptırmak biraz fazla pahalı tutabilir ama bütçem geniş diyorsanız ayaklar arasına sağlam demir boru koyun yoksa ileride çok sallanır.
Hocam MDF şeklinde yaptıracam ve usta bana 7000 TL fiyat verdi. Sallanma konusunu da söyledim hiç merak etme sallanmayacak dedi. Ayaklarına extra kalınlık mı ne ekleyecekmiş. Bir şeyler anlattı ama çok anlamadım.

Evin boyutuna göre değişir ama 180 bence daha iyi olur. Bu arada bunu sormamışsın ama hazır marangoza yaptıracakken L masa yaptırsan daha konforlu olur alan elverişli ise.
Hocam inanır mısınız 1 haftadır düz masa mı yoksa L masa mı diye git gel yapa yapa en son L'den vazgeçip düze karar verdim. L masanın ne gibi avantajları var ? Belki fikrim yeniden değişebilir.

2 monitör kullanan birisi için 180 cm alan fazlasıyla yeterli. 180 cm alana 3 monitör bile koyulabilir.

Şahsi görüşüm sizin için asıl önemli olan nokta masanın soldan sağa genişliği değil de derinliği. Yani önden arkaya olan genişliği.

Ben New York L ofis masa modelini kullanıyorum. Genişliği 180 cm olması lazım. Genişlikten yana bir sıkıntım yok ama derinliği ucu ucuna yetiyor. Derinliği 75 cm veya buna yakın.

Monitörüm 25 inç Samsung G4. 25 inçlik bir monitörde bile derinliğin ucu ucuna yettiğini hissediyorum. 27 veya 32 inçlik bir monitöre geçmek için derinliği daha yüksek bir masaya sahip olmalıyım diye düşünüyorum. Sizin ekranlarında 27 ve 32 olduğunu düşünürsek derinliği uygun olan bir masa yaptırmanız lazım.

2 monitör kullanan birisi için 180 cm alan fazlasıyla yeterli. 180 cm alana 3 monitör bile koyulabilir.

Şahsi görüşüm sizin için asıl önemli olan nokta masanın soldan sağa genişliği değil de derinliği. Yani önden arkaya olan genişliği.

Ben New York L ofis masa modelini kullanıyorum. Genişliği 180 cm olması lazım. Genişlikten yana bir sıkıntım yok ama derinliği ucu ucuna yetiyor. Derinliği 75 cm veya buna yakın.

Monitörüm 25 inç Samsung G4. 25 inçlik bir monitörde bile derinliğin ucu ucuna yettiğini hissediyorum. 27 veya 32 inçlik bir monitöre geçmek için derinliği daha yüksek bir masaya sahip olmalıyım diye düşünüyorum. Sizin ekranlarında 27 ve 32 olduğunu düşünürsek derinliği uygun olan bir masa yaptırmanız lazım.
Hocam derinlik olarak zaten minimum 80 veya 90 olacak. 80 derinlik yaptıracak olursam genişliği 160 tutarım. 90 derinlik yaptıracak olursam da genişliği 180 yaparım. Sizce 160 x 80 iş görmez mi ? Yoksa garanti olması için 180 x 90 mı yaptırayim ?

Hocam derinlik olarak zaten minimum 80 veya 90 olacak. 80 derinlik yaptıracak olursam genişliği 160 tutarım. 90 derinlik yaptıracak olursam da genişliği 180 yaparım. Sizce 160 X 80 iş görmez mi? Yoksa garanti olması için 180 X 90 mı yaptırayim?

L masayı sormuşsunuz. Masanın L ucunu 2. bir masa gibi kullanıyorum. Yiyecek içecek ne varsa orada duruyor. Ana bölmedeki elektronik eşyalara sıvı ya da başka tehlikeli bir madde dökülme riski olmuyor. Benim için L uç ekstra 2. bir ufak masa anlamına geliyor.

Masa L uçlu olacaksa 180 X 90 yaptırın L uç olmayacaksa 160 X 80 yeterli olur. Çünkü L uç denilen kısım masaya yapışık olacak ve 40-50 cm'lik bir alan yiyecek.

L masayı sormuşsunuz. Masanın L ucunu 2. bir masa gibi kullanıyorum. Yiyecek içecek ne varsa orada duruyor. Ana bölmedeki elektronik eşyalara sıvı ya da başka tehlikeli bir madde dökülme riski olmuyor. Benim için L uç ekstra 2. bir ufak masa anlamına geliyor.

Masa L uçlu olacaksa 180 X 90 yaptırın L uç olmayacaksa 160 X 80 yeterli olur. Çünkü L uç denilen kısım masaya yapışık olacak ve 40-50 cm'lik bir alan yiyecek.
Hocam bir düşündüm de L masa benim için sanırım hem işlevsiz olacak hem de taşınırken zahmetli olacak. Ben düz yaptırayim en iyisi. 160 x 80 yeter demişsiniz ben de öyle düşünüyorum aslında fakat yarın birgün belki bilgisayar kasasını da masanın üstüne koyacak olursam 160 yetmez dimi ? O şekilde kaç cm önerirsiniz