Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Babam bir çantacıda çalışıyor. Satılmayan ürünleri de dolapta satıyordu.

Bundan 3-4 ay önce dolap hesabı sahte marka sattığı için kapatıldı. Bugün eve tebligat geldi ve babamın ifadesini aldılar. Marka yüzlerce çakmasını üreten atölye ve satan mağazaları varken asgari ücretle çalışan babamı şikayet etmiş. Babam ifade verdi ve mahkemelik oldu. Orijinal diye satmıyordu. Orijinal fiyatta da satmıyordu. Normal çantacılar gibi 10.000 küsürlük çantayı 700'e satıyordu. Sizce ne olur? Gelen polis bir şey olmaz dedi ama iş mahkemeye gidince tırstım.

Ya para cezası verirler ya da bir şey vermezler. Firma, satışın durdurulup + olarak tazminat talep edecektir gibime geliyor. Firmanın inisiyatifine bağlı olarak belki para da istemeyebilir. Uzlaşma yetkililerinden filan bahsedilmedi mi? Çoğu dava türünde ilk olarak uzlaşma denenir zaten.

Ya para cezası verirler ya da bir şey vermezler. Firma, satışın durdurulup + olarak tazminat talep edecektir gibime geliyor. Firmanın inisiyatifine bağlı olarak belki para da istemeyebilir. Uzlaşma yetkililerinden filan bahsedilmedi mi? Çoğu dava türünde ilk olarak uzlaşma denenir zaten.
Bilmiyorum, normalde satmazdı. Anneme hediye olarak geldi zaten sattığı çanta. Babamda direk sattı annem kullanmadığı için. İfadesinde de aynen bunu söyledi. Ben sattıklarından sanıyordum ama babam çok uzun zamandır internetten satmıyordu zaten. 40 yılın başı anneme hediye gelen çantayı sattı onda da bulmuşlar. Yasak olduğunu bilmiyordum da dedi. İnşallah bir şey olmaz. Zaten çok düşük maaş alıyor. Eğer hapis gibi cezalar yerse tüm sorumluluk bana yüklenecek.

Bilmiyorum, normalde satmazdı. Anneme hediye olarak geldi zaten sattığı çanta. Babamda direk sattı annem kullanmadığı için. İfadesinde de aynen bunu söyledi. Ben sattıklarından sanıyordum ama babam çok uzun zamandır internetten satmıyordu zaten. 40 yılın başı anneme hediye gelen çantayı sattı onda da bulmuşlar. Yasak olduğunu bilmiyordum da dedi. İnşallah bir şey olmaz. Zaten çok düşük maaş alıyor. Eğer hapis gibi cezalar yerse tüm sorumluluk bana yüklenecek.
Bir şey olmaz ya. Hediye olarak gelmiş, ticaretini yapmadığı için bir şey olmaması lazım.

@Maxtorices, babanız Alanya civarında esnaf sanırım. Marka avukatları, genelde tatil bölgelerinde geziyor ve sahte ürün satanlara telif hakkı davası açıyor.
Hocam konudaki "Dolap" bir uygulama. Yani bölgelerde gezenler değil direk sipariş. Letgo gibi ama çoğunlukla giyim ürünleri satılıyor. Esnaf da değil bir işçi yani oradaki esnafın bir çalışanı. Konuda da asgari ücretle çalıştığını belirttim zaten. Bu konularda esnaf değil atölyelere dava açılması taraftarıyım. Çünkü esnaftan çok onlar kazanıyor.

Bu konuda ki en kötüsü de babam gibi bu kuralı bilmeyen insanlar ve uyarmak yerine direk dava açıyorlar. İnsanların 3-5 kuruşuna kalmışlar. Yazık.