Ben sana harika bir tavsiye vereyim, şahsen yaptım hem yaparken eğlendim hem de gece vantilatör niyetine kullanıyorum :D...
Bir adet 12v mümkünse 5 amper bir Trafo alıyorsun ya da adaptör de olur ama trafo tavsiye ederim. 200mm bir adet Fan ya da keyfine kalmış, bir adet 5 li splitter Fan portu. Trafoya bir priz yapıyorsun ve diğer tarafına splitteri bağlıyorsun. Bir adet opsiyonel motor kontrol devresi satın alıyorsun ve fan portunu bağlamadan önce ona bağlayıp motordan kablo çekip trafoya bağlıyorsun. Bu sayede keyfine göre RPM ayarlayıp masa fanlarından daha güçlü ve serin bir fanın olmuş olur. Gece vakti yatağına doğru ayarlar misler gibi uyursun. Görseli ekleyeceğim az sonra.

Not : Senin hayal gücüne bağlı olarak led ekleyebilirsin, kişiselleştirebilirsin aklına ne geliyorsa yapabilirsin. Hem eğlence hem de serinlik. Bir adet soğutucu spiral alıp klimaya bile çevirebilirsin :D

Fanlarım fazla olduğu için ben bunu 200tl cıvarına imal ettim ve dilediğim kadar fan ekleyebiliyorum 5Amper sayesinde.
Eki Görüntüle 55975

Trafo satın alacaksan CATA Öneririm.
Kullandığın malzemelerin linklerini atabilir misin? Araba hariç :)