xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Dün yaşadım. Kız arkadaşla Valorant oynarken öldüm ve nedense masaya vurdum. Masam çalışma masası olduğu için çok sağlamdır hareket dahi etmez, vurduktan sonra dinlediğim şarkı kasarak ilerlemeye başladı. Oyun bir anda 4 FPS sabit oldu ve üstte "sunucu düşük FPS" uyarısı verdi, masaüstüne zar zor geldim. Enteresan biçimde masaüstü de 4 FPS sabit idi.

Sistemi yeniden başlattım düzeldi ama içime bir dert olmadı değil. Ekran kartım ASUS ROG 1070 ve destek aparatı ile kullanıyorum eğik durmaması için. Kablolarım gayet sağlam en ince ayrıntısına kadar uğraşıyorum her seferinde. Sonrasında bir sorun açar mı başıma?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün yaşadım. Kız arkadaşla Valorant oynarken öldüm ve nedense masaya vurdum. Masam çalışma masası olduğu için çok sağlamdır hareket dahi etmez, vurduktan sonra dinlediğim şarkı kasarak ilerlemeye başladı. Oyun bir anda 4 FPS sabit oldu ve üstte "sunucu düşük FPS" uyarısı verdi, masaüstüne zar zor geldim. Enteresan biçimde masaüstü de 4 FPS sabit idi.

Sistemi yeniden başlattım düzeldi ama içime bir dert olmadı değil. Ekran kartım ASUS ROG 1070 ve destek aparatı ile kullanıyorum eğik durmaması için. Kablolarım gayet sağlam en ince ayrıntısına kadar uğraşıyorum her seferinde. Sonrasında bir sorun açar mı başıma?
Sistemde HDD varsa muhtemelen o zarar görmüştür sarsıntıyla. Ana disk HDD olmasa dahi etkileyebiliyor sistemi, varsa HDD'yi çıkarıp deneyin. Sistemde HDD yoksa da tüm sistem bileşenlerini bir söküp tekrar oturtun.

Bahsettigi ekran karti 1070. Olabilir belki. HDD'de sorun olsa yukleme suruesi falan asiri uzar, tamam da yukleme arasinda yine bir kac saniye de olsa yuksek FPS almasi gerekmez mi? Burada direkt 4 FPS ye kilitlenmis. Tamamen demonte edip tekrar toplamak en akla yakin is gibi duruyor. Bu arada CPU ve GPU kullanimlari ne durumda acaba? Belki de CPU'nun pinlerinde temassizlik olmustur. 🤔 Youtuber'lari takip edenler icinde "data temassizligi" diyeyim. 😅

Sisteme takılı 2 adet HDD mevcut, Windows'um ise M.2 SSD'ye kurulu, dediğim gibi sisteme restart attıktan sonra bir sorun kalmadı, şu an her şey sorunsuz şekilde ilerliyor.
HDD'lere bad sector taraması yapın, bir sorun oluşmuşsa çıkar. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyorsa endişelenicek bir şey yok.

HDD'lere bad sector taraması yapın, bir sorun oluşmuşsa çıkar. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyorsa endişelenecek bir şey yok.

Bad sector yok da çok uzun süre çalıştırılmış HDD'ler, şimdilik oyunları tutmak için dinamik olarak kullanıyorum, 2 adet SSD ile birleştirdim pek de önemli değil.