DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Esenlikler Sosyal üyeleri.

Mediamarkt vb. teknoliji mağazalarındaki sistemi az çok bilirsiniz, magaza stoğu olan neredeyse her ürünü sipariş verip magaza teslim alabiliyorsunuz. Mavi'den 2 sweatshirt beğendim, almak üzereyken "mağazadan teslim" seçeneğini gördüm, bedenleri kontrol ettim ve magaza stoğu da vardı. Sipariş verdim, almaya gittim tabii... Kasada kadın bana diyor ki, ürünü biz mağazaya siparis edeceğiz, siz gelip alacaksınız 😂. Ulan ben mağazaya neden sweatshirt sipariş edeyim? Sonuc olarak aklınızda bulunsun, oraya sırf bir şeymiş gibi görünsün diye saçma bir seçenek koymuşlar, "mağazadan teslim" bizim bildiğimiz gibi degil. Önce mağazaya sipariş sonra mağazadan teslim.

İptal ettim, gittim kasada elden aldım ürünleri.

Mavi'nin sitesinde mağazadan teslim diye görünce insan AA stok var, hemen gidip alırım diye düşünüyor haklısın. Ama aslında çoğu markada (mavi dahil) bu, mağaza stoku + merkez depo stoku karışık gösteriyor. Senin gördüğün stok mağazada değilse sistem otomatik merkezden yollar, sonra mağazaya gelince bekle gelsin diyorlar.

MediaMarkt gibi yerlerdeki kadar temiz değil yani, orada gerçekten mağaza stoku varsa anında alabiliyorsun. Mavi'de ise genelde sipariş mağazaya gelsin, SMS atarız, gel al şeklinde işliyor. Senin yaşadığın da bu saçmalık işte, boşuna bekletiyorlar insanı. İptal edip elden almak en mantıklısı olmuş. Bir dahakine siteden bakarken bile stok durumu mağazada mı, depoda mı diye kasiyere sormak lazım herhalde, yoksa sinir krizi geçirir insan. Geçen yaz şort beğendim, sitede mağazadan teslim var, Antalya'daki mağazada stok gözüküyor (2 beden bile var). Hemen sipariş verdim, ertesi gün gittim. Kasadaki abla siparişiniz merkezden yola çıktı, 2-3 gün sonra gelir, SMS atarız dedi. Ben de ama sitede mağaza stoku var diye gösteriyor? Deyince o bazen güncellenmiyor, merkez stoku da mağaza stoku gibi gösteriyor artık diye açıklama yaptı.

Şark kurnazlığı mı, yazılımcı beceriksizliği mi yoksa genel operasyon yönetiminin olmaması mı bilemedim. Hepsi mümkün. Ama sonuç değişmiyor. Kötü bir deneyim. Bilgilendirme için teşekkürler.

Şark kurnazlığı mı, yazılımcı beceriksizliği mi yoksa genel operasyon yönetiminin olmaması mı bilemedim. Hepsi mümkün. Ama sonuç değişmiyor. Kötü bir deneyim. Bilgilendirme için teşekkürler.
İlkini bilmem ama ikinci ve hatta üçüncüsü çok daha ağır basıyor. Arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla elemanlara çok eziyet çektiren bir firma da değilmiş. Ancak kesinlikle sistemin böyle olmaması gerekiyor.