Lotus

Yetkin
Yer
Georgia Martvili
Araç 93-2001 model arası. Kilometreler ne yazık ki 250.000 üstü oluyor. 1.6 Familia düşünüyorum. Sizce bu otomobil alınır mı? Dış görünüşü çok hoşuma gidiyor diye. Mazda 3 de aklımda ama pahalı bir tık. Mazda 323 aşağı yukarı 200-250K arasında bulunabiliyor.

Otomatik şanzıman mı? Sıkıntı olarak içten çürüme biliyorum bu araçlarda. Alırken dikkatli olun.

Son düzenleme:
Otomatik şanzıman mı? Sıkıntı olarak içten çürüme biliyorum bu araçlarda. Alırken dikkatli olun.
Manuel hocam. Otomatiğe karşıyım, en sıkışık trafikte olsam bile yine manuel der geçerim. Otomatik şanzımanın derdi uzun vadede bitmiyor. Çürüme konusunda bilgiliyim, nasıl önlerim çok bir bilgim yok ama temizini bulursam o konuda dikkat edeceğim. Haricen endişe etmem gerek bir şey var mı? Zira bildiğim kadarı ile dökme demir bir motor bloğuna sahip ve güçlendirilmeye oldukça müsait. Tek eksisi sanırsam karbüratörlü oluşu ama çokta dert ettiğim bir husus değil.

Neden?

323 sağlam denk gelirse hâlâ alınabilecek bir otomobil. Özellikle 1.6 Familia motoru parçaya ulaşımı ve ustasının bulunması açısından çok üzmez. Ama bu yaşta kilometreden çok bakım geçmişi önemli. 250-300 bin km’de düzenli bakılmış bir araç, 180 bin km’de hor kullanılmış bir araçtan daha mantıklı olabilir. Alırken şasi çürüğü, marşpiyeller, amortisör kuleleri, yağ kaçakları, kompresyon ve şanzıman durumu mutlaka kontrol edilmeli. Temizini bulursanız keyifle binilir.

Temizi bulunursa düşünülebilir.
Bütçe oynarsa Nissan Primera 1.6 - Golf 4 - 97 Accord - Corolla GLİ - A4 B5 1.8 de bulunur.
Nissan'ın altyapısı iyi ama zamanında iş bilmez ustaların LPG kurbanı oldu araba.