Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selam, bir süredir POCO X7 Pro telefonum için bir soğutucu almak istiyordum. Maalesef uzun oyun seanslarında cihaz ısınıyor ve FPS sınırlamaya başlıyordu.
Ürünü Fibaks satıcısından 449,10 TL'ye satın aldım. HepsiJet ile kargolanan ürün, 3 gün içerisinde elime ulaştı.

KUTU AÇILIMI VE İÇERİK​

Ürün, sade ve açılması kolay bir kutuyla geliyor; içeriğe erişmek oldukça zahmetsiz. Kutudan üç ana paket çıkıyor:

1. Soğutucu Ünite
2. Parmaklıklar (Satıcı Hediyesi): Gayet stabil ve düzgün çalışıyorlar.
3. Kablo Koruyucu (Satıcı Hediyesi): Standart, işlevini yerine getiren bir koruyucu.

IMG_20260416_112034.webp

IMG_20260416_112051.webp

Asıl kutu içeriğinden çıkanlar şu şekilde:
* 2 adet telefon klipsi
* 1 adet temizlik fırçası
* 1 adet manyetik tutucu
* 1 adet kullanım kılavuzu
* 1 adet Type-C kablo ve soğutucu ünitesi
Telefonumda manyetik özellik bulunmadığı için klipsleri tercih ettim. Oldukça işlevseller ve kullanım sırasında büyük bir rahatsızlık vermiyorlar. Ancak klips kullanırken kablo bağlantısını yapmak biraz zahmetli olabilir; giriş kısmının konumu biraz alışılmadık tasarlanmış.

IMG_20260416_115056.webp

Screenshot_2026-04-16-11-59-21-777_com.miui.gallery-edit.webp

ÜRÜN KULLANIMI VE TESTLER​

Kurulumu oldukça basit: Öncelikle soğutucunun arkasındaki koruyucu kısmı çıkarmanız, ardından ön yüzündeki parçayı çevirip çıkararak klipsleri sağ ve sol olacak şekilde takmanız gerekiyor. Sonrasında aynı şekilde çevirerek yerine oturttuğunuzda ürün kullanıma hazır hale geliyor.

Önemli Not: Cihazdan tam performans alabilmek için en az 5W değerinde bir adaptöre bağlamanız gerekiyor.

Ürün 4000 RPM dönüş hızına sahip. Tamamen sessiz sayılmaz ancak çok gürültülü çalıştığını da söyleyemem; oyun oynarken rahatsızlık verecek bir ses düzeyi yok.

SOĞUTMA VE OYUN PERFORMANSI​

Gelelim asıl konuya; şahsen üründen inanılmaz memnun kaldım. Yaklaşık 4-5 dakika çalıştıktan sonra, yüzeyinin buz tuttuğunu paylaştığım videoda net bir şekilde görebilirsiniz.
Çok uzun süre test etme imkanım olmasa da yaklaşık 1,5 saat boyunca Wild Rift oynadım. Normal şartlarda bir maç ortalama 15 dakika sürüyor ve oyunun 8. dakikasından itibaren cihaz ısındığı için 120 FPS'ten 70 FPS dolaylarına düşüş yaşıyordum. Bu soğutucuyu kullanırken ise en ufak bir FPS düşüşüyle karşılaşmadım. Ürünün görevini tam anlamıyla yerine getirdiğini söyleyebilirim.

SONUÇ​

Sonuç olarak, bu ürün piyasadaki en iyi fiyat/performans (F/P) soğutucusu olabilir. Satın almadan önce yaptığım araştırmalarda daha iyi bir alternatife rastlamadım. Cihazı gerçekten soğuk tuttuğu için almayı düşünenler gönül rahatlığıyla tercih edebilir.
Maalesef detaylı bir sıcaklık testi yapmaya henüz zamanım olmadı; eğer ilerleyen süreçte fırsat bulursam verileri buraya eklerim. Sağlıcakla kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin olmamakla birlikte cihazın performansı düştü çok yüksek derecede. İlk gün aldığımda buz tutuyordu, tutamayacak kadar soğuk oluyordu ancak şu an buz tutma vs gerçekleşmiyor. Soğukluk az veriyor, üzücü oldu biraz. İade talebi açsam kabul olur mu acaba?

@shiedae3

@Ethem Efe, iade kabul edilebilir ama buz tutma konusu pek önemli değil.

Oyuna başlamadan önce cihazı aktif etmen daha sağlıklı olur öyle mi kullanıyorsun?

Oyuna başlamadan önce cihazı aktif etmen daha sağlıklı olur öyle mi kullanıyorsun?

Öyle kullanıyordum zaten. Bugün yeteri kadar soğutmadığını fark ettim. Deneme amaçlı cihazı düz bir şekilde koydum kendi halinde biraz çalışsın diye. Yeterince soğukluk vermiyor gibi.

Yani çok fazla kafaya takıyor olabilirim ama ilk gün geldiğinde daha iyi çalıştığına eminim ya.

90W.

Isı testi yaptığımda soğutucu 5 derece altıns inemiyor. - 4 5'lerde gezmesi lazım normalde.

@shiedae3 yerine BlackShark funcooler 4 almayı düşünüyorum. Bir fikriniz var mı?

Onlar çok pahalı ürünler hocam bence iadeye gerek yok.

Telefonunuzu 37 38 derecelerin üstüne çıkarmıyorsa değiştirmeye lüzum yok.

Onlar çok pahalı ürünler hocam bence iadeye gerek yok.

Telefonunuzu 37 38 derecelerin üstüne çıkarmıyorsa değiştirmeye lüzum yok.

300 lira daha fazla, almışken iyisini almayı tercih ederim. Bahtsızlığıma geldi ya, yoksa ürün iyi gerçekten. İade talebini oluşturdum. Kabul edilirse diğerini alırım artık.