Memtest86 testi temiz çıksa bile RAM'in bozuk olma ihtimali nedir? Tek kanal RAM drop yapar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3035
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 212
  • Etiketler Etiketler
    var

3035

Yetkin
1-) Memtest86 testi yapıldığında birden fazla kez hiç hata vermediği halde RAM'in bozuk olma ihtimali var mıdır ? Yani test o hataları görememe ihtimali var mı?

2-) Tek kanal RAM droplara yol açar mı?
Ben arkadaşımın RAM'i ile de test yapmıştım ancak onunki 1x16 3200 MHz DDR4 RAM'di. Tek kanal gerek oyunda gerek masaüstünde kasma, donma, takılma (stuttering) yapar mı?

Cevap verene şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek hata bile sorun demek.
Tek kanal RAM de veri yolu tıkanır, yani örnek verecek olursak trafik tek şeritli. Çift kanal yaparsan trafik çift şeritli olur ve hızlı akar. Mantık bu.

Bende 2x32 GB G.Skill RAM'ler vardı. Donma kasma çok oluyordu son zamanlar. Sürekli mavi ekranlar alıyordum en sonunda Memtest ile test yaptım ikisi de arızalı çıktı. RAM'leri değiştirdikten sonra sorunlar çözüldü. @MAH0A arkadaşın dediği de doğru.

Tek RAM ile bilgisayarı toplattım. Ara sıra masaüstünde bile droplar, kasmalar vardı başından beri. Oyunlarda zaten ara sıra FPS droplar kasmalar oluyordu. PSU güvenmiyordum değiştirdim düzelme olmadı. 2 adet XPG RAM yaptım yani çift kanala geçtim ne oyunlarda ne de masaüstünde artık kasma yok. Yani muhtemelen aynı sorunu yaşadık ve çift RAM sorununuzu çözecektir bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…