Ciddi hastalık durumunda memur maaşının tamamını alır, özeldeki maaşının bir kısmını alır.
İstifa ettiğin zaman memurlukta pişman olup geri dönme şansın var, özelde yok.
Memur resmi tatillerde yatar, özeldeki çalışır.
Memur ücretsiz izne gönderilemez, özeldeki gönderilir.
Memurun ölüm durumunda valiliklerce bazı yardımlar düzenlenir ve ailesine verilir.
Memurlukta işini yapsan da yapmasan da ayın 15'inde maaşın yatar.

Özel sektörün hizmet dalında 9 ay çalıştım. Burger King'te ekip üyesi olarak 3 ay, expert rütbesiyle de 6 ayım geçti. Özel sektörde kıdemin yoksa tam bir çile oluyor. Bu sadece Burger King için değil, hepsinde de aynı şekil. Müdür iyiyse bu sektörde pek sıkıntı olmaz. Ama (rev) "restoran mükemmeliyet ziyareti" geldiğinde kritik yaparsan (eğer belli puan altına düşülürse para cezası keser rev, 3 defa kalınırsa restoran mühürlenir) veya Bs'nin yanında da aynı şekil kritik yaparsan müdürler sıkıntı yaratabilir. Kameradan bölge sorumlusunun vardiya izleyip en ufak hatada mobbing yapması zaten Allah'ın emri yoksa rahatlarına eremezler. Maaş desen 1 ila 4'ü arası yatar ama bu süre hafta sonuna denk gelirse sonraya aksar. Şu an memuriyet özel sektöre göre daha iyi. Hatta sırf bu yüzden okuduğum okulu bırakıp tekrar YKS'ye gireceğim.
Ben de açıktan Uluslararası İlişkiler okuyorum bir yandan. Bakalım

Kazancınla ne derece geçinebiliyorsun veya ne kadar yoğun çalışıyorsun bilmiyorum ben özel sektör, ticaret ve memurluğu iş konforu ve yapılan işin / kazancın netliği açısından kıyaslamaya çalıştım. Özel sektör konusuna değinmiyorum bile, eğer işinde bir numara olan aranan biri değilsen köleden farkın olmayacak. Sevmediğin işi yapıyorsan zaten konuya da gerek yok, daha uygun bir pozisyon varsa seçeneklerin arasında geçiş yap, kaç kişi yaptığı işten tam anlamıyla memnun ki. Ticaretle uğraşan biri olarak sana önerim eğer aklında kendi işini kurma düşüncesi varsa şu dönemde 2 kez düşün.
Açıktan okuduğum bölümü bitirip kpssye girebilirim.

Memurluk kaliteli köleliktir.
İşçi sınıfı kadar aç kalmazsın ancak asla doyamazsın.

Gününün 3 de 1'i işinde geçiyor seni mutsuz eden bir iş ise kendine uygun olanı bulman gerekir
Peki hayatımı değiştirecek kişi çıkar mı evlensem nasıl olur acaba?

Son düzenleme:
Şu anki evlilikler yük olmaktan farklı olmuyor genelde.
Ancak sana destek çıkacak ve ilerlemene yardımcı olabilecek bir eş adayı olursa evlilik neden olmasın.

Benim görüşüm ev araba ve en azından 100 gram altın birikmişin yoksa ise evlenmek zor.

Ama tamamen eşe bağlı bir durum.
Evi olmayan kişiye kız vermek bu devirde akıl işi mi pek bilmem bu yüzden kamuda çalışıyorsan ve işinde memnun değilsen bile elinde güvencen olana kadar devam et.