Menteşe kısmından 2 kez kırılan laptop için THH başvurusu süreci

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bfljpg
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 34
  • Etiketler Etiketler
    thh

bfljpg

Üyecik
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 yıl 1 aydır (Temmuz 2025'te almıştım cihazı) kullandığım Lenovo IdeaPad 5 2-in-1 cihazım bu sene içerisinde 2 kez menteşe kırılması yüzünden servise göndermek zorunda kaldım. İlk seferde ekranı menteşe ile beraber garanti kapsamında değişip gönderdiler. Bu ekran değişimi 2026 Mayıs ayında oldu. Temmuz 2026 sonunda ise yine garantiye gönderdim ama bu sefer menteşe açılabiliyor olmasına rağmen kırıklık ve açıklık barizdi yani ekran kırılacak diye bağırıyor resmen.

Bu süreçte Lenovo Türkiye'ye 2 kez mail atarak video ve fotoğraf halinde açıklıkları kanıtladım. Bu görüntülerden sonra Lenovo açıklığın ve olası kırığın farkında olduğunu ancak cihazın görünürde hala işlevsel olduğunu savunup işleme almayı reddettiler. Bunu telefonda arayıp sorduğumda da tekrarladılar. Şimdi sizlere sorum şu: Ben söz konusu THH başvurusunu para iadesi olarak seçtim, bunu da garanti belgesi yönetmeliğinin üçüncü bölümüne dayanarak yaptım fakat bu başvuru eğer değişim ile sonuçlanırsa yeni başvuru gerekir mi? İade gerçekleşmeyecekse bile bir üst modelle değişime razıyım fakat Lenovo son yıllarda tuhaf durumlarla çok karşıma çıktığı için pek de işime gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…