Mercusys MR70X OpenWrt kurulumu sonrası arayüze girilmiyor

soap123

Gelişen
2 gün önce MR70X model router’ı aldım ve kurulumunu yaptım. Bugün OpenWrt kurmak istedim. Yazılım kuruldu ancak arayüze giremedim. SSH ile bağlanmaya çalıştım, işe yaramadı. TFTP kullanarak stok sürüme dönmeyi denedim fakat kabul etmedi. Ne yapmalıyım?

1. Router'ı Yeniden Başlatın:
- Router'ı fişten çekin, birkaç saniye bekledikten sonra tekrar takın.
- Yeniden başlatmanın tüm geçici ayarları sıfırlayabileceğini unutmayın.

2. Doğru IP Adresini Kontrol Edin:
- OpenWrt kurulumunu yaptıktan sonra, router’ın varsayılan IP adresi değişmiş olabilir.
- Genellikle OpenWrt için varsayılan IP adresi 192.168.1.1 olmalıdır. Tarayıcınızın adres çubuğuna bu IP'yi yazın.

3. Ağ Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın IP adresinin router ile aynı ağda olduğundan emin olun.
- Örneğin, bilgisayar IP’si 192.168.1.x şeklinde olmalıdır (x, 2-254 arasında bir rakam olabilir).

4. SSH ile Bağlanmayı Deneyin:
- Terminal (Windows için CMD veya PowerShell) açın.
- Aşağıdaki komutu yazın:
Kod:
     ssh root@192.168.1.1
- Eğer şifre sormuyorsa ve bağlantı kuruluyorsa, şifrenizi (varsayılan olarak boş dır) deneyin.

5. TFTP ile Kurtarma:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramadıysa, TFTP ile yeniden yüklemeyi deneyin:
- Router’ı tamamen kapatın.
- Açmadan önce "RESET" butonuna basılı tutun.
- Power'ı bağlayın ve butonu bırakmadan 10-15 saniye bekleyin.
- Bir TFTP istemcisi kullanarak OpenWrt veya stok firmware dosyasını yüklemeyi deneyin.

6. Donanım Resetleme:
- Eğer hala giremezseniz, router’ı fabrika ayarlarına döndürmek için "RESET" butonuna en az 10-15 saniye basılı tutun.
- Bu işlem router’ı sıfırlayacak ve tüm özelleştirilmiş ayarları silecektir.

7. Firmware Dosyası Kontrolü:
- Kullanmış olduğunuz OpenWrt firmware dosyasının doğru ve uyumlu olduğundan emin olun.
- Yanlış bir dosya yüklemek, arayüze erişiminizi engelleyebilir.

8. Tekrar Denemek:
- Yukarıdaki adımları dikkatlice uyguladıktan sonra tekrar arayüze girmeyi deneyin.

Eğer sorun devam ediyorsa, daha fazla teknik detay veya hata mesajları sunmanız faydalı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…