Mercusys MR70X router Superonline PPPoE vs Dinamik IP kurulumu farkları nelerdir?

Bütçe
1200

JebronLames

Uzman
Arkadaşlar selam. Mercusys MR70X router satın aldım. Malum, Superonline’ın verdiği modemlerde QoS ayarı olmadığı için, rekabetçi oyunlarda rahat edebilmek adına bu router’ı aldım. Superonline altyapısı olan bir binada Superonline internetini kullanıyorum. Ancak Superonline müşterilerine WAN PPPoE şifresini vermiyor. Dolayısıyla kurulum ekranında “Detect” dedikten sonra “Dinamik IP”yi seçmeye yönlendirildim ve router’ı bu şekilde kurdum.

Sorum şu: Recep Baltaş aynı router kurulumunda neden bağlantı türünü seçerken PPPoE tercih etti? PPPoE ile kurulum yapmanın artısı ya da eksisi var mıdır? Ben Superonline şifremi elde edemedim. Forumlarda eskiden işe yarayan yöntemler (Linux, sanal makine vb.) artık çalışmıyor. Kendimi eksik ya da yanlış bir kurulum yapmış gibi hissediyorum. Sonuç olarak router’ımdan interneti alabiliyorum, fakat PPPoE yerine Dinamik IP üzerinden yapabildim.

Yardımcı olup bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sanal makine Linux nasıl çalışmıyor hocam daha geçen ay yaptım yanlış yapmış olmayasınız. yaptığım yöntem

Hocam sanırım modemden kaynaklı. Huawei hg8245x6-10 model modem var. Bu modemle alamadım.

Bu linkteki işlem ile ben Superonline şifremi öğrenmiştim denemediysen bir bak istersen. Yanlışım yoksa kullanıcı adı ve şifreni öğrenmeden geçmen mümkün değil. Keenetic cihazlar şifreyi otomatik alabiliyor ek olarak.

Sanal makine Linux nasıl çalışmıyor hocam daha geçen ay yaptım yanlış yapmış olmayasınız. yaptığım yöntem
Modeminde wan portu yok. Herhangi bir lan portundan çıkarıp diğerine takıyorum o zaman da olmuyor. Sandbox login ekranında kalıyorum.

Videodaki ekranlar bana gelmedi. Denedim ama olmadı. Sanırım bu son kullandıkları modemle artık bunlara da çözüm buldular.

https://192.168.1.1/Broadband Bu linke giriş yaptığımda tekrar kullanıcı adı şifre giriş ekranına atıyor beni.

Merhaba modeminde WAN portu yoksa sende fiber yok demek bu işlem sadece fiber için sen VDSL'ya da ADSL kullanıyorsan yeni aldığın router sadece fiber için DSL de kullanamazsın. Sadece AP modunda genişletme yapar.

Evinde sağ taraftaki ufak kutu var mı varsa buradan gelen kablo nereye gidiyor. Belki modem arayüzünden WAN portu lan portları arasından seçiliyordur.

Merhaba hocam bu fiber modemiş fiber kablo direk modeme gidiyor yani bir ONT cihazına ihtiyac duymuyor.

https://forum.donanimhaber.com/superonline-hg8245x6-fiber-sifre-ogrenme-rehberi--151505124 bu linkten şifreni öğrenebilirsin ama gene de kullanamayacaksın ONT gömülü olduğu için yeni aldığın router da aynı şekilde gömülü ONT olması lazım yani süre bittmeden iade et.

Son düzenleme:
Elimde bu modemden var ancak yanındaki cihaz yok. Bu modemde ont gömülü oluyormuş. Attığınız linkteki yöntem bende işe yaramıyor çünkü sensitive info çıkıyor yani kriptolanmış bir kod oluşmuyor. WAN şifresini elde etmek de gün sonunda bir işe yarayacak gibi durmuyor çünkü modemi de köprü moduna alabilmek gerekiyormuş. Bu modemde köprü modu da kapatılmış durumda. Şimdi ben müşteri hizmetlerini arasam ve üzerinde WAN portu ile bridge modu olan bir modem istesem ücreti mukabilinde bu modemle değişimini yaparlar mı?

Denemeden bilemeyiz şansınızı deneyin.

Ayrı bir ONT cihazı olmadan başka modem/router’a geçiş yapamazsın maalesef ve kullanıcı adı şifreni bir şekilde öğrenmen şart. Şu konunun biraz alt kısımlarına inersen kendi yaptığım şeklini anlatmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…