JebronLames
Uzman
Arkadaşlar selam. Mercusys MR70X router satın aldım. Malum, Superonline’ın verdiği modemlerde QoS ayarı olmadığı için, rekabetçi oyunlarda rahat edebilmek adına bu router’ı aldım. Superonline altyapısı olan bir binada Superonline internetini kullanıyorum. Ancak Superonline müşterilerine WAN PPPoE şifresini vermiyor. Dolayısıyla kurulum ekranında “Detect” dedikten sonra “Dinamik IP”yi seçmeye yönlendirildim ve router’ı bu şekilde kurdum.
Sorum şu: Recep Baltaş aynı router kurulumunda neden bağlantı türünü seçerken PPPoE tercih etti? PPPoE ile kurulum yapmanın artısı ya da eksisi var mıdır? Ben Superonline şifremi elde edemedim. Forumlarda eskiden işe yarayan yöntemler (Linux, sanal makine vb.) artık çalışmıyor. Kendimi eksik ya da yanlış bir kurulum yapmış gibi hissediyorum. Sonuç olarak router’ımdan interneti alabiliyorum, fakat PPPoE yerine Dinamik IP üzerinden yapabildim.
Yardımcı olup bilgilendirirseniz sevinirim.
Sorum şu: Recep Baltaş aynı router kurulumunda neden bağlantı türünü seçerken PPPoE tercih etti? PPPoE ile kurulum yapmanın artısı ya da eksisi var mıdır? Ben Superonline şifremi elde edemedim. Forumlarda eskiden işe yarayan yöntemler (Linux, sanal makine vb.) artık çalışmıyor. Kendimi eksik ya da yanlış bir kurulum yapmış gibi hissediyorum. Sonuç olarak router’ımdan interneti alabiliyorum, fakat PPPoE yerine Dinamik IP üzerinden yapabildim.
Yardımcı olup bilgilendirirseniz sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: