Mercusys MR70X vs OpenWrt vs Kablonet Teledünya & I-Kutu

adilalpman

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba;

Şu an evdeki Netmaster Inifinty Kablonet Modem bridge modunda, arkasında router olarak Mercusys MR70X var. Şu an MR70X kendi stock Firmware'i ile çalışıyor ve ne Kablonet'ten aldığım, RJ11 ile telefonu Infinity 401'e bağlayarak kullandığım ev telefonu hizmetinde ne de MR70X’e RJ45 Ethernet ile bağlı Teledünya I-Kutu yayınlarında bir sorun yok ve ben hiçbiri için ek bir ayar yapmadım.

Buna göre, şu an router görevü yapan Mercusys MR70X'e OpenWrt kurarsam Dijital TV yayını hizmeti aldığım I-Kutu ile TV izlemekte herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenWrt’nin stok yazılımdan aşağı kalır bir yanı yok. Bu bağlamda gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra hiçbir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ki belki otomatik bile yapılıyor olabilir.

Muhtemelen sorun yaşamazsınız Netmaster'ı bridge modunda kullandığınız için. Fakat MR70X'in versiyonuna dikkat edin. Piyasada satılanlar genelde V2. Sizde de V2 modeli var ise buna OpenWRT yükleyemezsiniz, cihazı boşuna brick etmeyin.

Aşağıdaki, sistemimden aldığım ekran görüntüsüne göre; yazılım versiyonu da, donanım versiyonu da 1.x görünüyor.

Buna göre doğru yoldayım diye düşünüyorum ama yanlışsam uyarmanızı rica ediyorum hocam...

Dosya Ekleri

• mr70x.webp
    74,2 KB · Görüntüleme: 30
Evet, OpenWRT kurabilirsiniz. Bu modele aşırı basit kurulumu zaten, factory dosyasını direkt gösterdiğiniz yerden yüklüyorsunuz yeniden başladıktan sonra OpenWRT'ye merhaba diyorsunuz.

TP-Link TD-W9970 ile MR70X'i kopruleyemedim ben, nasıl yaptın? Modem arayuzden bridge moduna aldım DHCP'de kapadım fakat MR70X'e internet gelmiyor.

Hocam ben bütün bağlantılarını yaptım, yani Kablonet modemi bridge moduna alip onu MR70X'in WAN'ına taktım, sonra MR70X'in Ethernet portlarından birine laptopu bağladım, MR70X'in sihirbazını açtım, "modemden Mac'i kopyala dedim" sonrası otomatik gelişti. Açıkçası bu MR70X'in yaptığını (becerdiğini) çok övülen Keenetic bile yapamadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…