SQM kurduğumda bir şeyin değişmediğini fark ettim hocam hardware offloading ile beraber çalışmıyorlar. Hardware offloading ise zaten bufferbloat konusunda fazlasıyla yardımcı oluyor packet steering ile beraber. Sadece Wireless performansından pek memnun değilim cihazın ama sanırsam en kaliteli cihaz da olsa evin bir ucundan öbür ucuna stabil bir bağlantı sağlaması çok mümkün değil. Elimdeki Türk Telekom'un verdiği modemi belki çoklayıcı olarak kullanmanın bir yolunu bulursam salona interneti daha rahat taşıyabilirim. 2.4 GHz'de bile kapsama alanı yeterli gelmiyor ama biraz daha stabil eski modemime kıyasla. Wireless ayarlarını çok araştırdım ama kendi yaptıklarım hariç farklı bir ayara rastlamadım.

Irqbalance ile packet steering sanırsam aynı işi yapıyor hocam. Şu anlık adblocker, zapret ve DNS proxy kullanmayı düşünüyorum ISS'nin erişimi olmasın diye. Bunlar yeterli olacaktır. Sadece kapsama alanını genişletmem gerekecek bir şekilde.

Wi-Fi ayarından ülkeyi Panama yap.

Kurulum konusunda yardımcı olabilecek adımları aktarabilecek var mı?

@NYTMARE @kabotajbayramı nasıl openwrt kuracağımı 3 gündür çözemedim yardımcı olabilecek var mı
Hocam ben kuralı çok zaman olduğu için tam hatırlamıyorum ama recovery mode'a alıyorsunuz cihazı o openwrt dosyasını içine çekiyor öyle başlıyordu kurulum yanlış hatırlamıyorsam. Bu konudaki blackrock hocam yardımcı olmuştu bana da.

Hocam ben kuralı çok zaman olduğu için tam hatırlamıyorum ama recovery mode'a alıyorsunuz cihazı o openwrt dosyasını içine çekiyor öyle başlıyordu kurulum yanlış hatırlamıyorsam. Bu konudaki blackrock hocam yardımcı olmuştu bana da.

Recovery Mode'a nasıl aldın hatırlıyor musun? Fişi çekip reset tuşu basılıyken fişe takıp 15 sn bekliyorum recovery mode'a geçmiyor. Yani geçiyosa da kullandığım programda görmüyor. Hangi programı kullandın raminit dosyasını aktarırken?

Recovery Mode'a nasıl aldın hatırlıyor musun? Fişi çekip reset tuşu basılıyken fişe takıp 15 sn bekliyorum recovery mode'a geçmiyor. Yani geçiyosa da kullandığım programda görmüyor. Hangi programı kullandın raminit dosyasını aktarırken?
Hocam reset tuşuna basılı tutarken fişe taktığınızda turuncu renk yanması gerekiyor sabit bir şekilde. Onun haricinde firmware olarak önce kendi firmware'ini son sürüme çekmeniz gerekiyor ondan sonra openwrt firmware'ini yollamıştık cihaza. Program olarak hatırlamıyorum blackrock hocam halletmişti puffy veya winscp olabilir.

Hocam reset tuşuna basılı tutarken fişe taktığınızda turuncu renk yanması gerekiyor sabit bir şekilde. Onun haricinde firmware olarak önce kendi firmware'ini son sürüme çekmeniz gerekiyor ondan sonra openwrt firmware'ini yollamıştık cihaza. Program olarak hatırlamıyorum blackrock hocam halletmişti puffy veya winscp olabilir.
Ben galiba tüm kablolar takılı şekilde işlem yapmaya çalıştığım için hata alıyorum. ChatGPT tüm kabloları çıkarıp sadece WAN portuna Ethernet kablosunu tak yazdı gece denicem bakalım

Ben galiba tüm kablolar takılı şekilde işlem yapmaya çalıştığım için hata alıyorum. ChatGPT tüm kabloları çıkarıp sadece WAN portuna Ethernet kablosunu tak yazdı gece denicem bakalım
Ben normalde internet çekmediği lan portuna takmıştım, internet kablosu da takılı değildi hocam.

@kabotajbayramı hocam internete erisimi nasil cozdugunuzu hatirliyor musunuz? openwrt kurdum her seyi ayarliyorum internet gelmiyo

Dosya Ekleri

• IMG_1028.webp
    IMG_1028.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 85
@kabotajbayramı hocam internete erisimi nasil cozdugunuzu hatirliyor musunuz? openwrt kurdum her seyi ayarliyorum internet gelmiyo
Devices kısmından add device configuration butonuna tıkladım. Device type'ı VLAN (802.1q)'ya çektim. Base device internetin bağlı olduğu portum eth1 olduğu için eth1(wan6) olarak seçtim. VLAN ID kısmına 35 yazdım o aşağıya otomatik olarak eth1.35 yazdı. Save dedim kaydettim.
Interface kısmından düzenlerken Software VLAN eth1.35'i seçtim protokol PPPoE kullanıcı adı şifre bitti gitti hocam.