- Makaleler
- 10
Bahsettiğim etiketin görseli aşağıdadır. Siz ne düşünüyorsunuz?
Moderatörler düzeltilen ilgili mesajın içeriğine müdahale etmiyor ki? Sadece yazım hatasını düzeltiyor. Eğer düzeltmeyi yaparken anlamda değişikliğe gidiliyorsa çok büyük bir ihmalkarlık var demektir.Herhangi bir düzenleme sonrasında moderatör ibaresi konması daha doğru bence. Sonuç olarak o mesajı bir üye attı ve üyeden bağımsız bir şekilde mesaj değiştiriliyor. (Mesajın bir kısmı siliniyor, noktalamalar konuyor vb.) Yani tam anlamıyla üyenin değil, üyenin ve moderatörün mesajı oluyor. Şahsen ben de bu mesajları buna göre değerlendirip yorum yapiyorum.
Olsun, yine de modifikasyona uğramış oluyor. Hem de moderasyonun prestiji açısından daha iyi bence. "Adamlar çalışıyor yahu!!" gibi...Moderatörler düzeltilen ilgili mesajın içeriğine müdahale etmiyor ki? Sadece yazım hatasını düzeltiyor. Eğer düzeltmeyi yaparken anlamda değişikliğe gidiliyorsa çok büyük bir ihmalkarlık var demektir.
Çalıştıklarını kamuoyuna duyurmalarına gerek yok, kendileri ve yöneticileri bilse yeterli. Zaten bize yaranmak için değil, kendileri istediği için çalışıyorlar. Ayrıca ilgili mesajı düzelten moderatörün nicki gözükmüyor, sadece moderatörün düzelttiğine yönelik bir ibare var o kadar. Bu kimseyi onore etmez.Olsun, yine de modifikasyona uğramış oluyor. Hem de moderasyonun prestiji açısından daha iyi bence. "Adamlar çalışıyor yahu!!" gibi...
Moderasyon ekibi açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum bunun kalmasının.
O yüzden moderatörün prestiji değil moderasyonun prestiji dedim, ekip mânâsında. Ortada ciddi bir emek var, her ne kadar gönüllü olsalar da bununla onurlanmaları da yanlış olmaz ve hakları bence.. Ayrıca ilgili mesajı düzelten moderatörün nicki gözükmüyor, sadece moderatörün düzelttiğine yönelik bir ibare var o kadar. Bu kimseyi onore etmez.