Stutter'ın sebeplerinden olabilir. Donanım olarak sorun çıkarmasının alt başlıklarından birisi stuttering diyebiliriz.

Çok kötü PSU = GPU'ya kararsız güç iletimi = yeterli gücü alamayan GPU'nun milisaniyelik frekans kısmak zorunda kalması = milisaniyelik performans kaybı (stuttering). Doğrudan FPS kaybı olarak nitelendiremeyiz bunu ama o microstuttering denen lanetli şeye sebep olur. Hele ki bu aralıklar aşırı küçükse, siz programla bakarken güç iletiminde sıkıntı göremezsiniz çünkü program tespit edemez.

Şöyle düşün, PSU zaten içeride ripple filtrelemesini yapar ama bu yeterince yapılmazsa, ekran kartındaki kapasitörler de filtreleme yapabilmek için daha yoğun stres altına girmek zorunda kalır. O yüzden işin çok büyük bir kısmının PSU içinde yapılması gerekir.
Hocam mesela bende 2 tane tek kablo üzerinde 2 tane 8 pin girişi var. (High Power Elite 750W)
Kartımda 2x8 pin girişi bulunmakta. Buna tek kablo üzerinde 2 tane 8 pini kartıma takıyorum. Acaba iki kablodaki 8 pinleri denesem faydası dokunur mu acaba? Arada bir Micro stutter yaşadığım oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mesela bende 2 tane tek kablo üzerinde 2 tane 8 pin girişi var. (High Power Elite 750W)
Kartımda 2x8 pin girişi bulunmakta. Buna tek kablo üzerinde 2 tane 8 pini kartıma takıyorum. Acaba iki kablodaki 8 pinleri denesem faydası dokunur mu acaba? Arada bir Micro stutter yaşadığım oluyor.

Denemekten zarar gelmez.

Olması muhtemel. Tek kablodan 2x8 önerilmiyor artık, yük altında bu tarz problemler yapar. Ayrı 2 kablodan 8 pin 6+2 şeklinde kullanın PCIE girişini.