Çözüldü Microsoft Flight Simulator 40th Anniversary oyun kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

menguc

Uzman
Dün gece bu oyunu Steam üzerinden aldım ve yükledim. Sabah oyuna girdim, ayarlarını yaptım. Ardından yükleme ekranını bekliyordum oyun birden kapandı. Daha sonra tekrar girdim. Beklenmedik şekilde kapandı 3. parti uygulama olabilir veya sürücüler güncel olmayabilir gibi uyarılar geldi. Hem Safe mode hem de normal modda çalıştırdım, ikisinde de yükleme ekranında oyundan atıyor. Driverlerim güncel, 3.parti uygulama da yok.

Çözüm
Direkt arama kutusuna %appdata% yazmaniz ve girmeniz yeterli. Orada Microsoft Flight Simulator adindaki klasoru gorebilirsiniz.
Doğrudur buldum yaptım fakat gene sorun çözülmedi şu ekran geliyor burada seçeneklerin ikisini de seçiyorum sonraki yükleme ekranında oyundan atıyor.

NVIDIA App üzerinden oyunun ayarlarını optimize et seçeneğini işaretleyip yeniden başlattığımda sorun çözüldü.
AppData > Roaming > Microsoft Flight Simulator klasorune girip, SceneryCache klasorunu ve ROLLINGCACHE.CCC dosyasini silip, tekrar deneyin.

Direkt butun klasor de silinip denenebilir ancak bu klasorde ayni zamanda Packages klasoru bulundugu icin, bir ihtimal butun oyunu tekrardan size indirtebilir. Internetiniz hizliysa ve dert etmeyecekseniz bu da bir secenek.

MSI Afterburner kullanıyor musunuz? Uygulama kapanırken ekranda hata veriyor mu?
Yok kullanmıyorum bir hata vermiyor direkt kapanıyor.

AppData > Roaming > Microsoft Flight Simulator klasorune girip, SceneryCache klasorunu ve ROLLINGCACHE.CCC dosyasini silip, tekrar deneyin.

Direkt butun klasor de silinip denenebilir ancak bu klasorde ayni zamanda Packages klasoru bulundugu icin, bir ihtimal butun oyunu tekrardan size indirtebilir. Internetiniz hizliysa ve dert etmeyecekseniz bu da bir secenek.
Deneyeceğim hemen

Bu dosyaları tam olarak nerede bulacağım appdata bulamadım da

Direkt arama kutusuna %appdata% yazmaniz ve girmeniz yeterli. Orada Microsoft Flight Simulator adindaki klasoru gorebilirsiniz.
Doğrudur buldum yaptım fakat gene sorun çözülmedi şu ekran geliyor burada seçeneklerin ikisini de seçiyorum sonraki yükleme ekranında oyundan atıyor.

NVIDIA App üzerinden oyunun ayarlarını optimize et seçeneğini işaretleyip yeniden başlattığımda sorun çözüldü.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt