Alamaz arkadaşım, alamaz. Gabe de vermez zaten. Zaten tekelleşmeden de dava yer daha önce yedi yırttı ancak bu sefer yırtamaz.
Bu bambaşka bir olay birader ama Microsoft’un cebinde 3-5 Valve’lık para vardır sen merak etme. Uzaktan bakınca Valve apayrı gibi gözükse de Activison Blizzard piyasa değeri olarak 10’a katlıyor Vanacı abilerimizi.

16’ya, 20’ye alamasa da kafaya takarsa alabilecek para çıkar bu adamlarda. Dert etme. Elon Musk bile 40 milyar veriyor ya, Microsoft veremez mi :rofl:

Valve için çok düşük meblağlar bunlar. Sırf yıllık kasa geliri bu miktarlara yaklaşıyordur zaten. Oyunlardan aldığı komisyon ve DotA gibi oyunlardan elde ettiği gelirler bunu daha da imkansız yapıyor. Valve Microsoft'un eline geçerse muhtemelen diğerleri gibi o da yokuşa sürüklenecektir.

Adamlar boşuna Linux için yatırım yapmış olurlar. Bu yüzden pek sıcak bakacaklarını sanmıyorum.
Gabe'in de satacağını pek sanmıyorum. Evet parayı seven biri fakat Microsoft firmasının son zamanlarda yaptığı saçmalıklar belli. Paraya sıkışık olmadığı sürece satmaz.
Üstüne devletler tekellik yüzünden satmaya izin vereceklerini düşünmüyorum.

Gabe Newell bu arada ilk üç Windows sürümlerinin ana geliştiricisi olarak çalıştı. Ayrıldığı şirkete geri dönmek istemeyebilir ya da başarısını satmak istemeyebilir.

Öyle bir alır ki… :rofl: Bethesda'ya benzemez, doğru. Valve'ın ekonomik değeri 7-8 milyar dolar. Microsoft en son 3 trilyona dayanıyordu. Hapşırsa Valve'dan 3-5 tane alır.

Peki diyelim ki Valve'in Max ederine kadar büyük paraları var diyelim teklifi götürdüler. Peki rekabet kurulu ve ülkeler bunu hoş görecek mi? Microsoft'un eline böyle çok büyük bir gücün eline geçmesine izin verecekler mi?