Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Secrett

Uzman
Yer
İstanbul
Microsoft Store üzerinden her uygulamayı indiremiyorum. Netflix uygulamasını indiremediğim için kullanamıyorum. Aldığım hata kodu "0x80073CF3". Hatayı çözmek için yaptıklarımı yazacağım;
  • Yeni Microsoft hesabıyla denedim.
  • Microsoft Store'u güncelledim.
  • Microsoft Store'u sıfırladım.
  • Windows'un güncel olduğundan emin oldum.
  • Windows Update hizmetini yeniden başlattım.
  • Microsoft Store önbelleğini temizledim.
  • Window paket yöneticisini temizledim.
  • Microsoft Store'u manuel olarak yeniden kurdum.
  • Windows bileşenlerini PowerShell'de yeniden yükledim.
  • DISM /online /cleanup-image /restorehealth.
  • SFC /scannow.
  • Microsoft Store'u PowerShell'de kapsamlı şekilde sıfırlayıp kurdum.
  • Wsreset.
  • Get-AppxPackage -allusers Microsoft. WindowsStore | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}.
  • DNS olarak hem Google hem de Cloudflare denedim.
Hiçbiri işe yaramadı. Yıllardır yaşadığım bir problem bu, SSD değiştirip sıfırdan Windows kurmama rağmen birkaç ay sonra hata yine devam etti. Windows Geri Bildirim Merkezi'ne Türkçe ve İngilizce şekilde bildirdim fakat geri dönüş olmadı aylarca. Bir Windows çalışanı uzaktan kontrol ile bilgisayarımda yapmadığını bırakmadı, hala çalışmadı. ChatGPT beyaz bayrak çektiği için son olarak forumları deniyorum belki mucize çıkar diye. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, iyi Sosyaller.

XFX SWFT Rx 6600XT
Ryzen 7 5800x3d
32GB Ram
MSI b550m pro vdh wifi

Son düzenleme:
Çözüm
Bahsettiğiniz kodu denedim fakat yine sonuç vermedi. Okudum attığınız linkte ki article ı, fakat bunlarla uğraşacaksam linux kurardım bilgisayarıma. İnanılmaz bezdirdi denemeyeceğim artık. Belki yıllar sonra güncellemeyle adam ederler 720p 1000 bitrate yerine düzgün bitrate 4k dizi filmimi izleyebilirim parasını veriyorum çünkü. Aynı sorunla karşılaşıp gelen ve çözüm arayan arkadaşlara başarılar.

Microsoft Edge gerekiyormuş, ben önceden sildiğim için Store kullanılmıyor. Windows, tüm gereksiz uygulamalarını gereksiz yere bilgisayarımda tuttuğuyla kalmayıp, silersem başıma dert açmaktan çekinmiyor. Vanguard Anti Cheat geldiği gibi Linux'a geçmek farz oldu.
Microsoft Store üzerinden her uygulamayı indiremiyorum. Netflix uygulamasını indiremediğim için kullanamıyorum. Aldığım hata kodu "0x80073CF3". Hatayı çözmek için yaptıklarımı yazacağım;
  • Yeni Microsoft hesabıyla denedim.
  • Microsoft Store'u güncelledim.
  • Microsoft Store'u sıfırladım.
  • Windows'un güncel olduğundan emin oldum.
  • Windows Update hizmetini yeniden başlattım.
  • Microsoft Store önbelleğini temizledim.
  • Window paket yöneticisini temizledim.
  • Microsoft Store'u manuel olarak yeniden kurdum.
  • Windows bileşenlerini PowerShell'de yeniden yükledim.
  • DISM /online /cleanup-image /restorehealth.
  • SFC /scannow.
  • Microsoft Store'u PowerShell'de kapsamlı şekilde sıfırlayıp kurdum.
  • Wsreset.
  • Get-appxpackage -allusers Microsoft. Windowsstore | foreach {add-appxpackage -disabledevelopmentmode -register "[imath]([/imath]_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}.
  • DNS olarak hem Google hem de Cloudflare denedim.
Hiçbiri işe yaramadı. Yıllardır yaşadığım bir problem bu, SSD değiştirip sıfırdan Windows kurmama rağmen birkaç ay sonra hata yine devam etti. Windows geri bildirim merkezi'ne Türkçe ve İngilizce şekilde bildirdim fakat geri dönüş olmadı aylarca. Bir Windows çalışanı uzaktan kontrol ile bilgisayarımda yapmadığını bırakmadı, hala çalışmadı. ChatGPT beyaz bayrak çektiği için son olarak forumları deniyorum belki mucize çıkar diye. Yardımcı olabilirseniz sevinirim, iyi sosyaller.

XFX SWFT RX 6600XT.
Ryzen 7 5800X3D.
32 GB RAM.
MSI B550M Pro VDH Wi-Fi

Konu içinde sadece bir tane DISM komutu kullandığınızı yazmışsınız, diğer DISM komutlarını deneyin.

Konu içinde sadece bir tane DISM komutu kullandığınızı yazmışsınız, diğer DISM komutlarını deneyin.
Microsoft Bildiri Merkezi'nde ki karakter limitinden dolayı öyle yazdım, tüm DISM komutlarını denedim fakat sonuç alamadım.

Ek olarak, Windows 11 Pro kullanıyorum 2 yıldır. Driverlar dahil hepsini en güncel ve stabil versiyonuyla kullandım. Ondan önce Windows 10 Pro kullanıyordum, bu hatayı aldığım zaman Windows 11 e geçtim. Hata tekrarlayınca format attım en son disk değiştirdim fakat çözülmedi.

Microsoft bildiri merkezi'nde ki karakter limitinden dolayı öyle yazdım, tüm DISM komutlarını denedim fakat sonuç alamadım.

Neredeyse her şeyi denemisşiniz ancak hâlâ olmamış, oldukça garip.
Windows 11 kullanıyorsanız Windows 10 deneyin demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Microsoft bildiri merkezi'nde ki karakter limitinden dolayı öyle yazdım, tüm DISM komutlarını denedim fakat sonuç alamadım.

Ek olarak, Windows 11 Pro kullanıyorum 2 yıldır. Driverlar dahil hepsini en güncel ve stabil versiyonuyla kullandım. Ondan önce Windows 10 Pro kullanıyordum, bu hatayı aldığım zaman Windows 11'e geçtim. Hata tekrarlayınca format attım en son disk değiştirdim fakat çözülmedi.

Komut Istemi'ni (CMD) yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutları bir bakın.

Kod:
net stop bits.

net stop wuauserv.

net stop cryptsvc.

ren C:\Windows\SoftwareDistribution

Software Distribution.old

ren C:\Windows\System32\catroot2

Catroot2.old

net start bits.

net start wuauserv.

net start cryptsvc

Sonra Windows'u yeniden başlatın ve Microsoft Store'dan uygulama indirmeyi deneyin.

Son düzenleme:
Neredeyse her şeyi denemisşiniz ancak hâlâ olmamış, oldukça garip.
Windows 11 kullanıyorsanız Windows 10 deneyin demekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Komut Istemi'ni (CMD) yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutları bir bakın.

Kod:
net stop bits.

net stop wuauserv.

net stop cryptsvc.

ren C:\Windows\SoftwareDistribution

Software Distribution.old

ren C:\Windows\System32\catroot2

Catroot2.old

net start bits.

net start wuauserv.

net start cryptsvc

Sonra Windows'u yeniden başlatın ve Microsoft Store'dan uygulama indirmeyi deneyin.
Sonuç vermedi ne yazık ki.

Tüm mağaza bileşenlerini tekrar kayıt etmeyi deneyelim o zaman.

Kod:
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Powershell'i yönetici yetkisi ile açın ve çalıştırın.

Eğer son dediğim yöntemde çalışmaz ise şunu deneyin.
Bu yöntemle Neftlix'i kendiniz manuel olarak kuracaksınız.

Bahsettiğiniz kodu denedim fakat yine sonuç vermedi. Okudum attığınız linkte ki article ı, fakat bunlarla uğraşacaksam linux kurardım bilgisayarıma. İnanılmaz bezdirdi denemeyeceğim artık. Belki yıllar sonra güncellemeyle adam ederler 720p 1000 bitrate yerine düzgün bitrate 4k dizi filmimi izleyebilirim parasını veriyorum çünkü. Aynı sorunla karşılaşıp gelen ve çözüm arayan arkadaşlara başarılar.

Microsoft Edge gerekiyormuş, ben önceden sildiğim için Store kullanılmıyor. Windows, tüm gereksiz uygulamalarını gereksiz yere bilgisayarımda tuttuğuyla kalmayıp, silersem başıma dert açmaktan çekinmiyor. Vanguard Anti Cheat geldiği gibi Linux'a geçmek farz oldu.

Son düzenleme:
Çözüm