- Makaleler
- 62
Windows ME veya Windows Millenium Edition, 14 Eylül 2000'de piyasaya sürülen, genellikle ev kullanımı için tasarlanmış, MS-DOS tabanlı bir işletim sistemidir. Bana göre iyi bir işletim sistemi olmasına rağmen, o yıllarda Windows ME insanlar tarafından sevilmedi. Çünkü çok sık hata veriyor, kararsız çalışıyor ve kullanıcı deneyimini bozuyordu. Üstelik eski donanımlarla uyumsuzluklar yaşıyor, XP öncesi dönemde güven vermeyen bir geçiş sürümü olarak görülüyordu. Çok fazla mavi ekran vermesi sebebiyle, kullanıcılar arasında "Windows Mistake Edition" lakabını aldı.
Bugün tam 25 yıl öncesine dönüyoruz! Sanal makineye Windows Millennium Edition kurdum. Şimdi sizlere içindeki programları ve özellikleri göstereceğim. Öncelikle şunu belirtmeliyim; VirtualBox eklentilerini kurmayı denedim ama beklendiği gibi hata verdi. Bu yüzden görüntü bozulmaları veya bazı programlarda hatalar olabilir. Kusura bakmayın
İlk olarak bilgisayarı açtığınızda sizi böyle bir ekran karşılıyor:
Buraya kullanıcı adını kendim girdim. Yoksa buralar boş geliyor. Açtığınızda o muhteşem açılma sesini duyuyorsunuz.
Masaüstü ve kısayollar, ilk kurulumda varsayılan olarak bu şekilde geliyor:
Yüklü olarak gelen oyunlar şu şekilde:
Meşhur Pinball oyununu açtım ve bu şekilde:
Kapatma seçeneklerinde bir işe yaramayan "bekleme konumuna geç" seçeneği var.
"Bilgisayarım" içeriği bu şekilde:
Sistem dosyaları, silinmeleri veya değiştirilmeleri önlemek için gizli bir durumda. Tıpkı Windows 2000 ve önceki sürümler gibi.
Denetim masası seçenekleri bu şekilde:
En altta "program ekle/kaldır" var.
Görev çubuğu ve başlat menüsü özellikleri:
Sanırım görev yöneticisi yok.
CTRL + SHIFT + ESC kısayolu başlat menüsünü açmakta.
CTRL + ALT + DELETE yapınca böyle oluyor:
Başka gösterebileceğim bir şey yok. Bu sisteme KernelEx kurmayı denedim. Fakat beklendiği gibi hata verdi.
Bu sistemden Techolay Sosyal'e giriş başarısız oldu
Şu muhteşem reklam ile kapanışı yapıyorum. İyi sosyaller!
Son düzenleme: