AdamGibi

Uzman
Merhaba, Millenicom’da son 1,5 haftadır yaşadığım sorunlar nedeniyle Netspeed’e geçiş yaptım. Millenicom’da 1000 Mbps paket kullanıyordum, şu an ise Netspeed’de 200 Mbps paket kullanıyorum.

Kartepe/Kocaeli’de yaşıyorum. Millenicom kullanırken Riot Türkiye sunucularına pingim 4 ms iken, Netspeed’de en iyi ihtimal 12 ms oluyor.

Millenicom’da yaptığım tracert İstanbul üzerinden internete bağlıyordu. Ancak Netspeed ile Riot İstanbul sunucularına tracert yaptığımda bağlantım Ulus Ankara Türk Telekom sunucuları üzerinden yönlendiriliyor ve bu gereksiz yere dolaşmaya neden oluyor. Bu duruma nasıl çözüm bulabilirim? Müşteri hizmetlerine, pop noktasının neden İstanbul olmadığını değiştirmek istediğimi ilettim ancak mümkün olmadığını söylediler. Statik IP alıp CGNAT dışına çıkmam bu durumu düzeltir mi? Aşağıda tracert sonuçlarımı paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• tracert.webp
    tracert.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Her firmanın yaptığı yönlendirme farklı olur. Netspeed'i önermeme sebebim genelde bu saçma sapan yönlendirmesidir. Nerede olursanız olun sizi çoğunlukla Ankara-Ulus üzerinden yönlendiriyor hep. Bu durumda siz Netspeed'in CEO'su ile konuşsanız dahi düzelecek bir şey değil. Daha doğrusu Netspeed oraya uygun POP noktası koymalı ya da yönlendirmelerini düzeltmeli. Ben akşam saatlerinde yüksek sinyal seviyelerine rağmen düşük hız verdiği için ve zamanında Twitch performansını hiç beğenmediğim için değiştirdim. En kısa sürede firma değiştirmeye bakın. TürkNet, Türk Telekom gibi firmalara yönelin.

Maalesef hizmet numaram 178 ile başladığı için Türknete geçiş yapamadım. Tekrardan kurulum ücreti ödememek için Netspeede bulaşmak zorunda kaldım.

Maalesef hizmet numaram 178 ile başladığı için Türknete geçiş yapamadım. Tekrardan kurulum ücreti ödememek için Netspeede bulaşmak zorunda kaldım.
Açıkçası ben önermiyorum hocam. Oyuncuysanız hiçbir şekilde Netspeed bulaşılmaz. Eğer geçmek isterseniz 1 aylık ücretsiz hakkınız oluyor. TürkNet kullanıyorum aktifte. Lazım olursa size kod verebilirim. Burada kod paylaşmak serbest mi fikrim yok gerçi.

TürkNet'te neden böyle bir sıkıntı yaşadım anlamadım. Online geçiş yapamadım ve MH bana bakırdan dönüşüm kullandığımı söyledi oysa ben hiç bakır altyapı kullanmadım direkt Fiber ile başlamıştım Millenicom'a. 3 ay sonra geçmeye çalışacağım zaman umarım aynı şeyi yaşamam.

Son düzenleyen: Moderatör:
TürkNet'te neden böyle bir sıkıntı yaşadım anlamadım. Online geçiş yapamadım ve MH bana bakırdan dönüşüm kullandığımı söyledi oysa ben hiç bakır altyapı kullanmadım direkt Fiber ile başlamıştım Millenicom'a. 3 ay sonra geçmeye çalışacağım zaman umarım aynı şeyi yaşamam.
Öncesinde, yani siz bağlatmadan önce eğer bakır altyapı varsa ona istinaden söylemiş de olabilir hocam. Ama şaşırdım neden devre numaranızı kabul etmediklerine.

Yok hocam apartmanda direk fiber bağlı. Millenicomun bana tahsis ettiği hizmet numarasını Türknet müşteri hizmetlerine söylediğim zaman Dönüşüm olduğunu, geçiş yapamayacağımı ancak yeni abonelik alırsam hizmet verebileceklerini söylediler.

Yok hocam apartmanda direk fiber bağlı. Millenicomun bana tahsis ettiği hizmet numarasını Türknet müşteri hizmetlerine söylediğim zaman Dönüşüm olduğunu, geçiş yapamayacağımı ancak yeni abonelik alırsam hizmet verebileceklerini söylediler.
O halde hocam yapabileceğiniz tek yol sıfır abonelikle beraber davet kodunu kullanıp ilk ayı direkt ücret vermeden kullanmak. Böylece kurulum ücretinin büyük bölümünü bir nevi vermekten kurtulmuş olursunuz. Eğer aklınıza yatarsa davet kodu verebilirim TürkNet için.