Milliyetçilik saçma mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 13021
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B

Hocam o da doğru ama etrafımda ki insanlara bunu söyleyince bana yurt dışına çık git diyorlar. Bu ülke artık düzelmez falan diyorlar.

Bu ülkeyi kuran insan çok farklı bir lider, belki dünyada benzeri yoktu. Sırf onun için bile bu toprakların kıymetini bilmek gerekli. Her ne kadar kötü günlerden geçiyor olsak bile bu günlerde geçecektir. Güzel günler görmek ümidiyle

Hocam şahsen sırf Ortadoğudayız diye niye milliyetçi olalım? Bizim İskandinav insanından farkımız ne? Dünyaya 1 kere geliyoruz.

Hocam o da doğru ama etrafımda ki insanlara bunu söyleyince bana yurt dışına çık git diyorlar. Bu ülke artık düzelmez falan diyorlar.

Böyle tiplerle konuşma olsun bitsin. Seviyeni düşürme. Düzelmez dedikleri memleket nerelerden dönmüş, okumadıkları için boş boş konuşuyorlar. Hayatımda bu şekilde üslupsuz, seviyesiz konuşacak bir kişiyi tutmam. İlber'in cahille sohbeti kestim hesabı yani. Yahu birkaç kuşak geçmişe gitseler 2 büyük Dünya Savaşı, ardından ekonomik krizler, sağ-sol çatışmaları, darbeler, 90'lı yıllardaki örgütle mücadele, faili meçhuller, yolsuzluklar vs. derken dünyayla birlikte memleketimiz neleri görmüş ve kurtulmuş. Hayatlarında zorluk yaşamayıp 1 kez bile tarihlerini okumamışlar, yattıkları yerden o düzelmez bu düzelmez diye ağlarlar tabii.

1 yıl değil, 20 yıl geçer ama elbet düzelir. Niye düzelmesin?
Hocam bilmiyorum artık çok karamsarım. Bu ülkede yaşarken ne olacağımı bile bilmiyorum. Sonra sorguluyorum bu ülke için milliyetçilik yapmak mantıklı mı? diye. Sonra aklıma Atatürk gibi insanlar geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…