zagor

Başarılı
Merhaba, Linux'ta Minecraft çalıştırmak için mecburen resmi olmayan Launcher'lara başvurman gerekiyor. Aynı zamanda satın aldığım Minecraft oyununa erişebilmek için Microsoft hesabıma da giriş yapmam gerekiyor. Araştırmaların neticesinde aynı işlevi gören bazı Launcher'ların veri çaldığı ortaya çıkmış. Kullanan varsa Prism Launcher'a güvenebilir miyim?

Sanırım mod kurulumu için de yine bu tarz Launcher'lar gerekiyor. Kuracağım herhangi bir modun hesabıma erişme olasılığı var mıdır?

IMG_0759.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Linux'ta Minecraft çalıştırmak için mecburen resmi olmayan Launcher'lara başvurman gerekiyor. Aynı zamanda satın aldığım Minecraft oyununa erişebilmek için Microsoft hesabıma da giriş yapmam gerekiyor. Araştırmaların neticesinde aynı işlevi gören bazı Launcher'ların veri çaldığı ortaya çıkmış. Kullanan varsa Prism Launcher'a güvenebilir miyim?

Sanırım mod kurulumu için de yine bu tarz Launcher'lar gerekiyor. Kuracağım herhangi bir modun hesabıma erişme olasılığı var mıdır?

Eki Görüntüle 87116

Hocam bana göre bu launcherların hepsinde bir foya var ama ben pek takmıyorum oyunumu oynuyorum çıkıyorum ama güvenlik takıntınız var ise orijinal dışındaki launcherları kullanmayın dışındaki hepsinde bir düzenbazlık var bence.

Minecraft Launcher resmi olarak Linux'da bulunuyor.
Emin misiniz? Link atabilmeniz mümkün mü acaba?

Hocam bana göre bu launcherların hepsinde bir foya var ama ben pek takmıyorum oyunumu oynuyorum çıkıyorum ama güvenlik takıntınız var ise orijinal dışındaki launcherları kullanmayın dışındaki hepsinde bir düzenbazlık var bence.
Yani Linux kullandigim icin bir yerde mecbur kalıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0831.webp
    IMG_0831.webp
    67 KB · Görüntüleme: 196
  • IMG_0832.webp
    IMG_0832.webp
    61 KB · Görüntüleme: 167
Bu SteamOS için uygun değil sanırım çünkü Reddit'te kimse bu kurulumu tercih etmemiş.

Burada da sitedeki dağıtımın Steam Deck'ten oynamanın mümkün olmadığı yazıyor. SteamOS'i direkt Linux olarak geçtim ama amacım Steam Deck'te oynamak.

Edit: Arch için olan SteamOS'e uygun fakat epey uğraştırıcıymış, tercih edilmemesinin sebebi bu.

Son düzenleme:
Bu SteamOS için uygun değil sanırım çünkü Reddit'te kimse bu kurulumu tercih etmemiş.

Burada da sitedeki dağıtımın Steam Deck'ten oynamanın mümkün olmadığı yazıyor. SteamOS'i direkt Linux olarak geçtim ama amacım Steam Deck'te oynamak.

Edit: Arch için olan SteamOS'e uygun fakat epey uğraştırıcıymış, tercih edilmemesinin sebebi bu.

Prism Launcher gayet güvenli ve kalitelidir. Kaynak kodunda bir problem yoktur ve lisansları tamdır.

SteamOS Arch tabanlı sanırım tam bilmiyorum, eğer öyleyse şu komutla direkt yüklenebilir olması lazım, sudo pacman -S git ardından git clone https://aur.archlinux.org/minecraft-launcher.git dosyaları clone ettikten sonra dizine gidelim cd minecraft-launcher derleyip otomatik olarak yükleme komutu makepkg -si eğer bu zor geliyorsa her dağıtımda çalışan bir sürüm zaten verilmiş:
1727776603390.webp

https://launcher.mojang.com/download/Minecraft.tar.gz Buradan indirin ve çıkartın, ardından minecraft-launcher dosyasına çift tıklayın.