Çözüldü Minecraft'ı silemiyorum ve açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oltran

Üstün
Makaleler
9
Selam,

Dün aslında yaşamaya başladım bu sorunu. Minecraft Launcher dün açılmadı. Dedim herhalde anlık bir sorun, yarına düzelir dedim ancak bugün de deavm ediyor. Minecraft klasörünü sildim. Ayrıca başlatıcı uygulamalar listesinde gözükmüyor. Başlattan silmeye çalışıyorum o da bir şey yapmıyor. Nasıl çözerim?

Şu an Microsoft Store'da oyunu yükleme disk seçim ekranıyla bakışıyoruz. Disk seçim ekranına da erişemiyorum o da yükleniyor da kalıyor.

Sadece Java ile oynuyorsanız Minecraft'ın sitesindeki eski başlatıcıyı yüklemeyi denediniz mi? .msi uzantılı olan.
Ya eski başlatıcıyı denedim oldu ama bu böyle kaldı. Buna ne yapacağım?

Ekran görüntüsü 2025-06-26 165237.webp

Hocam Powershell'den silmeyi dener misiniz?

Powershell'i yönetici olarak açıp şu komudu girin:

Remove-AppxPackage Microsoft.4297127D64EC6_2.2.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CF1, Paket bulunamadı.
Windows cannot remove Microsoft.4297127D64EC6_2.2.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe because the current user does not have that package
installed. Use Get-AppxPackage to see the list of packages installed.
NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 41bb84ea-e69a-0004-4522-c2419ae6db01 in the Event Log or use the com
mand line Get-AppPackageLog -ActivityID 41bb84ea-e69a-0004-4522-c2419ae6db01
At line:1 char:1
  • Remove-AppxPackage Microsoft.4297127D64EC6_2.2.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (Microsoft.42971...__8wekyb3d8bbwe:String) [Remove-AppxPackage], PSInvalidOpe
rationException
+ FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.RemoveAppxPackageCommand

Böyle bir hata verdi

Remove-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CF1, Paket bulunamadı.
Windows cannot remove Microsoft.4297127D64EC6_2.2.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe because the current user does not have that package
installed. Use Get-AppxPackage to see the list of packages installed.
NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 41bb84ea-e69a-0004-4522-c2419ae6db01 in the Event Log or use the com
mand line Get-AppPackageLog -ActivityID 41bb84ea-e69a-0004-4522-c2419ae6db01
At line:1 char:1
  • Remove-AppxPackage Microsoft.4297127D64EC6_2.2.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (Microsoft.42971...__8wekyb3d8bbwe:String) [Remove-AppxPackage], PSInvalidOpe
rationException
+ FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.RemoveAppxPackageCommand

Böyle bir hata verdi
Uygulama zaten silinmiş. Ona rağmen başlat menüsünde gösteriyor. Microsoft yine mükemmel iş çıkarmış.

Anladığım kadarıyla başlat menüsündeki simgenin altında olan kaldır düğmesi de işe yaramıyor. İnternette geziniyorum bir şey bulursam yazarım.

Uygulama zaten silinmiş. Ona rağmen başlat menüsünde gösteriyor. Microsoft yine mükemmel iş çıkarmış.

Anladığım kadarıyla başlat menüsündeki simgenin altında olan kaldır düğmesi de işe yaramıyor. İnternette geziniyorum bir şey bulursam yazarım.
Evet işe yaramıyor kaldır düğmesi de maalesef. Biraz bakındım bende ama bir şey bulamadım.
Gene başıma gelen saçma hatalardan işte, bakalım. Format atmak da istemiyorum sırf bir uygulama için.
Bu arada yeniden kurmaya çalışırsam eğer, yeni başlatıcı ile ona da hata veriyor.

Selam,

Dün aslında yaşamaya başladım bu sorunu. Minecraft Launcher dün açılmadı. Dedim herhalde anlık bir sorun, yarına düzelir dedim ancak bugün de deavm ediyor. Minecraft klasörünü sildim. Ayrıca başlatıcı uygulamalar listesinde gözükmüyor. Başlattan silmeye çalışıyorum o da bir şey yapmıyor. Nasıl çözerim?

Şu an Microsoft Store'da oyunu yükleme disk seçim ekranıyla bakışıyoruz. Disk seçim ekranına da erişemiyorum o da yükleniyor da kalıyor.

Revo Uninstaller'ı deneyin kökten siliyor.

Evet işe yaramıyor kaldır düğmesi de maalesef. Biraz bakındım bende ama bir şey bulamadım.
Gene başıma gelen saçma hatalardan işte, bakalım. Format atmak da istemiyorum sırf bir uygulama için.
Bu arada yeniden kurmaya çalışırsam eğer, yeni başlatıcı ile ona da hata veriyor.
C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.4297127D64EC6_2.2.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Eğer bu klasör varsa(sanmıyorum ancak belli olmaz) bunu silmeyi deneyebilir misiniz?

Bi' de uygulama ayarlarına tıkladığınızda ne çıkıyor merak ettim.

C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.4297127D64EC6_2.2.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Eğer bu klasör varsa(sanmıyorum ancak belli olmaz) bunu silmeyi deneyebilir misiniz?

Bi' de uygulama ayarlarına tıkladığınızda ne çıkıyor merak ettim.
Başıma bela oldu hocam bu sorun.
Uygulama ayarlarına tıkladığımda hiçbir şey olmuyor. Yani sadece başlata sabitleme seçeneği çalışıyor o kadar o var.
Olmadı bu arada acaba ne yapsam bilemedim ki?

@Bengisevi Hocam sorun çözüldü yüksek ihtimal sizin sayenizde.

Microsoft Store'dan yeniden yükleyebildim silinmediği halde. Teşekkür ederim.

Ancak hangisinin çözdüğünü bilmediğim için konuyu rapor edeceğim.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt