Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oltran

Üstün
Makaleler
11
Arkadaşlar, bir bölge var ve oraya gidince oyun deliriyor ve çok kasıyor. İşin komik tarafı çok fazla mob falan da yok, bildiğin köylü ticaret merkezi. Orasının da belli bir bölgesine bakınca çok kasıyor. Ne yapılabilir? Oyunda sürüm atladım. 1.21 küsürden beridir sürüm yükseltiyorum. Bununla ilgili mi acaba?

Çözüm
Sürüm yükselttiğinizi söylemiştiniz, belki chunklar ile ilgili sıkıntı olmuştur. Yukarıya çıkıp bakma imkanın var mı?
Hocam sorunu çözdüm, aklıma bir anda dank etti nedense.
Reanimated Blue diye bir doku paketi indirmiştim bi ara. Bu animasyonlar için falan. O doku paketini kaldırınca geçti. Ama çok saçma değil mi? Neden bu bölgeye özel anlamadım, çok ilginç.

Sorunlu doku paketi:
Son düzenleme:
Arkadaşlar, bir bölge var ve oraya gidince oyun deliriyor ve çok kasıyor. İşin komik tarafı çok fazla mob falan da yok, bildiğin köylü ticaret merkezi. Orasının da belli bir bölgesine bakınca çok kasıyor. Ne yapılabilir? Oyunda sürüm atladım. 1.21 küsürden beridir sürüm yükseltiyorum. Bununla ilgili mi acaba?
Bölgede çok fazla sandık var mı?

Sodium kurulu zaten hocam. O yetmez mi? Optimize eti şimdi deneyeceğim.

Pek yaramadı gibi be hocam dünya optimize etme olayı :(
Sodium da iş görür ancak bu mod paketi FPS değerini uçuruyor. Kendim denedim doğrulayabilirim. Eskiden sadece Sodium kuruluydu optimizasyon modu olarak sonra bunu kurdum ve FPS patladı. 120'lerden 200'e falan çıktım sanırım.

Bölgeye gidip ekran görüntüsü atabilir misin?
2025-10-22_10.45.07.webp

2025-10-22_10.45.26.webp

Yerin altına bakmayı denedin mi? Burada bir anormallik göremiyorum.
Sol üstteki olan "E" sayacı Entity sayacı değil mi hocam? Gökte entitiy ne arar?!

2025-10-22_10.50.59.webp

Bu arada yerin altına bakınca E sayacı 1 falan oluyor çok ilginç.

Şimdi freecam indirdim, bakacağım yerin altına. Ama demin indim biraz ve fps normale döndü.