Mitsubishi Lancer 1.6 4G18 vs 4A92

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lotus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 93
LPG genel olarak kulaktan kulağa olumsuz şeyler duyduğum ve bilgi yetersizliğinden kötü olduğunu düşünüyorum hocam.
Çok doğal, bu algıları kırmak için buradayız. Ortalık kasap dolu, LPG'cilere de güven olmuyor.

Yazılım işini yapabilecek usta nasıl bulurum gram fikrim yok, ben yapabileceğimi düşünmüyorum oraları. En azından denerim ama mahvetme ihtimalim çok yüksek.
En baş ağrısı kısım burası işte. Ben teorikte olabilecek bütün bilgileri sağlayabiliyorum, mühendislik bilgilerini diyeyim ileride icra edeceğim meslek gereğince de yani. Ama işin yazılım kısmı, işte orası en çetrefilli kısım.

İlk başta aldığımda tavsiye ettiğiniz şeyler ne olur? Ne yapmalıyım?
Arabayı aldın, kullanıyorsun. Henüz modifiye ettirmedin diye varsayıyorum. Su hortumları, emme-hava hattı bir vakum veyahut basınç kaçak testinden geçsin.

Araç çok yüksek kilometreli olursa kompresyon testi yapılsın, gerek olursa motoru açtığın vakit segmanları da yenilersin.

Subaplar ve gaydlar kontrol edilsin, 4A92'lerde hidrolik lifter yok diye biliyorum çok emin olmasam da. LPG ile çalışan bir aracın subaplarinin kontrol edilmesi gerekir. Alırken çelik subap işlemi yaptırıldı mı diye sorarsın, nadirdir belki yapmıştır. Ona göre yorumlarsın.

Ateşleme sistemi mutlaka kontrol edilmeli, benzinli aracın kalbi ateşlemede atar. Bozuk ateşleme araçtan soğutur.

Bir ilan paylaşayım hocam sizle. Çok cazip geldi gözüme. Faturasına kadar koymuş adam ilana.
LANCER IX Satıcı arkadaş 183 bin km de yenilemiş A'dan Z'ye gördüğüm kadarı ile. Biraz pazarlıkla düşürebilirsem fiyatı alınabilecek en kıyak araç olur diye düşünüyorum.

Daha önceden de dediğim gibi 4A92 hiç bulamıyorum uygun rakamdan. 5-6 evvel 400-500 seyreden otomobiller şu an milyona dayandı.

4A92 sadece SportBack olan var uyguna, onlarda hiç çekici gelmiyor gözüme.

Son düzenleme:
Valla denilen işlemler yapıldıysa çok güzel, motor çok güzel bir revizyondan geçmiş. 97'lik alınacaksa alınması gereken araç tasviri aslında tamamen budur. Tabi ki işlemler düzgün yapıldıysa. Motor sıfır, bu çok güzel bir şey. OEM/Orijinal toplandıysa yeme de yanında yat cidden.

Sormak gerekiyor, ilgimi oldukça çekti daha taze ilan. Buna başlangıç olarak bir açık filtre yaparım, LPG konusu hala emin olamıyorum ne yapacağıma. Böyle bir lanceri turbolamak ve dediğiniz şekil ayar çekmek aslında mermi gibi bir araba yapar da işte... 97 Beygir oluşu üzmüyor beni, zaten yapacağım şeylerden sonra 130'a kadar gelse kafidir. En azından kampa geziye uzun yola çıkarken bayılmaz o yeter bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…