Çok doğal, bu algıları kırmak için buradayız. Ortalık kasap dolu, LPG'cilere de güven olmuyor.LPG genel olarak kulaktan kulağa olumsuz şeyler duyduğum ve bilgi yetersizliğinden kötü olduğunu düşünüyorum hocam.
En baş ağrısı kısım burası işte. Ben teorikte olabilecek bütün bilgileri sağlayabiliyorum, mühendislik bilgilerini diyeyim ileride icra edeceğim meslek gereğince de yani. Ama işin yazılım kısmı, işte orası en çetrefilli kısım.Yazılım işini yapabilecek usta nasıl bulurum gram fikrim yok, ben yapabileceğimi düşünmüyorum oraları. En azından denerim ama mahvetme ihtimalim çok yüksek.
Arabayı aldın, kullanıyorsun. Henüz modifiye ettirmedin diye varsayıyorum. Su hortumları, emme-hava hattı bir vakum veyahut basınç kaçak testinden geçsin.İlk başta aldığımda tavsiye ettiğiniz şeyler ne olur? Ne yapmalıyım?
Araç çok yüksek kilometreli olursa kompresyon testi yapılsın, gerek olursa motoru açtığın vakit segmanları da yenilersin.
Subaplar ve gaydlar kontrol edilsin, 4A92'lerde hidrolik lifter yok diye biliyorum çok emin olmasam da. LPG ile çalışan bir aracın subaplarinin kontrol edilmesi gerekir. Alırken çelik subap işlemi yaptırıldı mı diye sorarsın, nadirdir belki yapmıştır. Ona göre yorumlarsın.
Ateşleme sistemi mutlaka kontrol edilmeli, benzinli aracın kalbi ateşlemede atar. Bozuk ateşleme araçtan soğutur.