Makaleler
5
Yer
Winterfell
Bir süredir uzakta olan yazıların bazılarını okuyamadığımı fark ettim. Gözümün çizim mesafesi düşmüş gibi sanki.
Yani kendim kuruntu mu yapıyorum emin olamadım, gözlük takan arkadaşlar bunun nasıl farkına vardı?
Birilerine "okuyabiliyor musun?" diye sorduğumda evet, net diyor ama onun neti ve benim netim bir değil tabii.
Tabela, akıllı tahtadaki saat, otobüs numaraları vs. okuyamadıklarım.

Miyopi olduğunuz en net şekilde göz muayenesinde anlaşılabilir. Tabii siz net göremiyorsanız astigmatizma da olabiliyor.

Göz muayenesinde Cyl görürseniz o astigmatınızın derecesini ölçer, Sph ise miyopi gibi şeyleri derecesini ölçer.

Yakından rahat okuyup uzaktan bulanık görüyorsan miyoptur.
Bu astigmatizmadır. Miyopi ise uzaktan görememektir.

Bir süredir uzakta olan yazıların bazılarını okuyamadığımı fark ettim. Gözümün çizim mesafesi düşmüş gibi sanki.
Yani kendim kuruntu mu yapıyorum emin olamadım, gözlük takan arkadaşlar bunun nasıl farkına vardı?
Birilerine "okuyabiliyor musun?" diye sorduğumda evet, net diyor ama onun neti ve benim netim bir değil tabii.
Tabela, akıllı tahtadaki saat, otobüs numaraları vs. okuyamadıklarım.

Hocam televizyona 2-3 metre uzaktayken yazılar sanki çift gibi gözüküyorsa o zaman astigmat var sende bende de var doktor muayne etsin dinlencirici ve dereceli gözlük al özellikle optikten tamamdır.

Son düzenleme:
Doktora gidip ölçüm yapman lazım, gözlük yazar.
Bende de astigmat var, uzaktan ekrana bakınca görmekte güçlük çekiyorum, ışık şiddeti yüksek panolar, araç farları vs... özellikle trafikte kör oluyorum, araç değil disko topu sürüyor millet, farlara ne takıyorlar belli değil.

Net görememene sebep olan tek şey miyop değil yani, katarkt olur, astigmat olur vs.