truth

Becerikli
Doktor tarafından "bipolar" teşhisi koyulan hastalardan veya popüler kültüre ayak uydurmak için kendine hastalık uyduran insanlardan bahsetmiyorum.

Gerçek bipolardan bahsediyorum; bir insanın bipolar olduğu nasıl anlaşılır?

Benim gördüğüm en belirgin özellik ani duygu değişimleri. Bir anda gülüp 2 saniye sonra üzülüyor.

Sadece bunun olduğunu duydun mu yoksa canlı kanlı gördün mü?

Ne bileyim her insan 5 dakika sonra morali bozuk gibi davranınca "ben bipolarım karşim xd" diye geziniyor da etrafta.

Doktor tarafından "bipolar" teşhisi koyulan hastalardan veya popüler kültüre ayak uydurmak için kendine hastalık uyduran insanlardan bahsetmiyorum.

Gerçek bipolardan bahsediyorum; bir insanın bipolar olduğu nasıl anlaşılır?
Anlık duygu değişimleri bir anda gülerken bir anda ağlamak gibi aşırı sinir stres ve uyku bozukluğu da belirtileri.

Sadece bunun olduğunu duydun mu yoksa canlı kanlı gördün mü?

Ne bileyim her insan 5 dakika sonra morali bozuk gibi davranınca "ben bipolarım karşim xd" diye geziniyor da etrafta.
@Check Engine Askerde acemi eğiticisiydim. Yaklaşık 25 binin üzerinde acemi ağittim. Gelen askerleri komando muayenesine götürürdük tabi günlük hal ve hareketlerini de takip ederdik. Orada koyulan teşhislere ve kışla içerisinde belirgin hareketlerine göre yorum yaptım. İnsanlar sinirlendiğinde de duygu değişimleri oluyor ama sinirlenmediğinde ani duygu değişimi normal değil.

@Check Engine Askerde acemi eğiticisiydim. Yaklaşık 25 binin üzerinde acemi ağittim. Gelen askerleri komando muayenesine götürürdük tabii günlük hal ve hareketlerini de takip ederdik. Orada koyulan teşhislere ve kışla içerisinde belirgin hareketlerine göre yorum yaptım. İnsanlar sinirlendiğinde de duygu değişimleri oluyor ama sinirlenmediğinde ani duygu değişimi normal değil.

Mikro mimikler önemli evet.
Peki askerde hastalık hastaları var mıydı? Ne bileyim ego için kendine hastalık uyduranlar? Bunu da hesaba katmak lazım.

"Sinirlenmediğidne ani duygu değişimi" demişsin, nedir bu?

Tabi askerde komando olmamak için veya çürük almak için deli numarası kör numarası yapanlar çoktu ama tıp gelişti böyle yalanlar yemiyor artık.
İnsanlar (genelde kadınlar) sinirlendiğinde gülebilirler veya kahkaha atabilirler. Bir nevi savunma mekanizması gibi. Genelde suçlu olan kadınlarda görürsün :DEğer sinirlenmediğinde bu duygular değişiyorsa psikolojik sorunlar vardır. buna %100 bipolar demek doğru değil tabi. Ama altında psikolojik bir neden vardır.

Tabii askerde komando olmamak için veya çürük almak için deli numarası kör numarası yapanlar çoktu ama tıp gelişti böyle yalanlar yemiyor artık.
İnsanlar (genelde kadınlar) sinirlendiğinde gülebilirler veya kahkaha atabilirler. Bir nevi savunma mekanizması gibi. Genelde suçlu olan kadınlarda görürsün: DEğer sinirlenmediğinde bu duygular değişiyorsa psikolojik sorunlar vardır. Buna %100 bipolar demek doğru değil tabii. Ama altında psikolojik bir neden vardır.

Bir arkadaşım var ve doktor buna bipolar teşhisi koymuş diye sürekli moralim bozuk diyor bana; teşhisten dolayı moralim bozuk demiyor, genel olarak.