Modem hat değerlerine bakılarak paket tercihi nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berke097
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    hat modem
Maalesef altyapı sorgularında sürekli boş port veya altyapı yok hatası alıyorum o yüzden VDSL veya ADSL var mı bilemiyorum.

Altyapı sorgulamasında boş port veya altyapı görememenizin sebebi: Altyapısını kullandığınız ISS firmasının, diğer ISS firmaları ile altyapısını paylaşmamasıdır. Vodafone Net üzerinden hizmet alabiliyorsanız bu, Kablonet'in Vodafone Net'e altyapı hizmeti verdiği anlamına gelir. Hizmet vermediği ISS firmalarında altyapınız doğal olarak görünmez.

Kablonet firmasını arayıp, alt yapısını hangi ISS ile paylaşıyormuş diye bir öğrenin derim. Eğer sadece Vodafone Net ile paylaşıyorsa, o zaman ya Kablonet üzerinden ya da Vodafone Net üzerinden hizmet alabilirsiniz, başka alternatif kalmıyor.

Yüksek ihtimalle bina girişinde Kablonet'in dolabı bulunur, başka firmaların dolamı var mı diye bir bakabilirsiniz. Gerçi dolap olsa altyapı görünürdü ama ne olur ne olmaz diye bakmakta fayda var.

Hocam, Kablonet altyapı(aslında DOCSIS) için bu dediğiniz geçerli değildir. Nedenine gelirsek, kanal ve kanalların çalışma frekansına bağlı SNR değerleri alakasız değerlerde olabiliyor. xDSL gibi yorum yapılması doğru değil...

SNR, muhtemelen hiç düşmeden 100Mbps alabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apartmanınım hemen yanında yuvarlak şekilli bir kablonet cismi görüyorum (ismini unuttum aklıma gelmedi) büyük ihtimalle sadece Kablonet altyapısı destekliyor burası. Ekstra olarak fiyatlandırmalar çok yüksek, 100 Mbit pakete 500 TL gibi bir fiyat yazmışlar ve bunun değmeyeceğini biliyorum, o yüzden tekrardan Vodafone'u arayıp indirim isteyeceğim kendilerinden, 2017'den beri hizmet alıyoruz ve dediğiniz gibi Kablonet'i arayıp paylaşım yaptıkları firmalarıda sorarım çok teşekkürler.

Bilgi için teşekkür ederim, zaten tahminde bulunduğumu belirtmiştim ancak konuya ilk yazdığımda siz de konuya bakıyordunuz, benim yazmamı mı beklediniz yoksa?

İfadeler: 62
Birazdan olmazsa aşağıya inip bi kutuları kontrol edeyim, genellikle Z katlarda oluyorlar değil mi?

Şu an Teknobil üzerinden bir kontrol yaptım ve o da boş port yok hatası veriyor, umarım ki ADSL değildir.

Dosya Ekleri

• 1709564398110.webp
    1 KB · Görüntüleme: 64
Birazdan olmazsa aşağıya inip bi kutuları kontrol edeyim, genellikle Z katlarda oluyorlar değil mi?

Şu an Teknobil üzerinden bir kontrol yaptım ve o da boş port yok hatası veriyor, umarım ki ADSL değildir.
Dolaplar apartmanlarda genellikle giriş katında ya da bodrum katta olur. Kimi yerlerde bina dışında da olabilir.

Dolaplar apartmanlarda genellikle giriş katında ya da bodrum katta olur. Kimi yerlerde bina dışında da olabilir.
Şimdi hatırladım, evimin birkaç sokak ilerisinde caddede bu kutulardan var, bunlar bir şey ifade eder mi?

Dosya Ekleri

• 1709564645621.webp
    42,1 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgi için teşekkür ederim, zaten tahminde bulunduğumu belirtmiştim ancak konuya ilk yazdığımda siz de konuya bakıyordunuz, benim yazmamı mı beklediniz yoksa?
Yok hocam. Altyapının Kablonet olduğu fark edince, hiç mesaj yazmamalıyım diye düşündüm. Birileri DSL sorgu talep eder diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…