Kablonet altyapısı kullanan ISS'leri tam olarak bilmiyorum, bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar. Tek bildiğim ISS var o da Vodafone Net, onu da kullanıyormussun zaten.

Binada VDSL/ADSL altyapısında kullanan var mı, bilgin var mı? Eğer varsa port açılmasını bekleyip geçiş yapabilirsin.
Maalesef altyapı sorgularında sürekli boş port veya altyapı yok hatası alıyorum o yüzden VDSL veya ADSL var mı bilemiyorum.

Altyapı sorgulamasında boş port veya altyapı görememenizin sebebi: Altyapısını kullandığınız ISS firmasının, diğer ISS firmaları ile altyapısını paylaşmamasıdır. Vodafone Net üzerinden hizmet alabiliyorsanız bu, Kablonet'in Vodafone Net'e altyapı hizmeti verdiği anlamına gelir. Hizmet vermediği ISS firmalarında altyapınız doğal olarak görünmez.

Kablonet firmasını arayıp, alt yapısını hangi ISS ile paylaşıyormuş diye bir öğrenin derim. Eğer sadece Vodafone Net ile paylaşıyorsa, o zaman ya Kablonet üzerinden ya da Vodafone Net üzerinden hizmet alabilirsiniz, başka alternatif kalmıyor.

Yüksek ihtimalle bina girişinde Kablonet'in dolabı bulunur, başka firmaların dolamı var mı diye bir bakabilirsiniz. Gerçi dolap olsa altyapı görünürdü ama ne olur ne olmaz diye bakmakta fayda var.

Merhaba,

Alışık olmadığım bir modem arayüzü. Tahmin edecek olursam: 100 Mbps indirme hızını rahatlıkla kaldırır gibi duruyor. Hız 50'den 100 Mbps'e yükseleceği için SNR değeri de tahminimce yarı yarıya düşecektir.
Hocam, Kablonet altyapı(aslında DOCSIS) için bu dediğiniz geçerli değildir. Nedenine gelirsek, kanal ve kanalların çalışma frekansına bağlı SNR değerleri alakasız değerlerde olabiliyor. xDSL gibi yorum yapılması doğru değil...

SNR, muhtemelen hiç düşmeden 100Mbps alabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı sorgulamasında boş port veya altyapı görememenizin sebebi: Altyapısını kullandığınız ISS firmasının, diğer ISS firmaları ile altyapısını paylaşmamasıdır. Vodafone Net üzerinden hizmet alabiliyorsanız bu, Kablonet'in Vodafone Net'e altyapı hizmeti verdiği anlamına gelir. Hizmet vermediği ISS firmalarında altyapınız doğal olarak görünmez.

Kablonet firmasını arayıp, alt yapısını hangi ISS ile paylaşıyormuş diye bir öğrenin derim. Eğer sadece Vodafone Net ile paylaşıyorsa, o zaman ya Kablonet üzerinden ya da Vodafone Net üzerinden hizmet alabilirsiniz, başka alternatif kalmıyor.

Yüksek ihtimalle bina girişinde Kablonet'in dolabı bulunur, başka firmaların dolamı var mı diye bir bakabilirsiniz. Gerçi dolap olsa altyapı görünürdü ama ne olur ne olmaz diye bakmakta fayda var.
Apartmanınım hemen yanında yuvarlak şekilli bir kablonet cismi görüyorum (ismini unuttum aklıma gelmedi) büyük ihtimalle sadece Kablonet altyapısı destekliyor burası. Ekstra olarak fiyatlandırmalar çok yüksek, 100 Mbit pakete 500 TL gibi bir fiyat yazmışlar ve bunun değmeyeceğini biliyorum, o yüzden tekrardan Vodafone'u arayıp indirim isteyeceğim kendilerinden, 2017'den beri hizmet alıyoruz ve dediğiniz gibi Kablonet'i arayıp paylaşım yaptıkları firmalarıda sorarım çok teşekkürler.

Hocam, Kablonet altyapı(aslında DOCSIS) için bu dediğiniz geçerli değildir. Nedenine gelirsek, kanal ve kanalların çalışma frekansına bağlı SNR değerleri alakasız değerlerde olabiliyor. xDSL gibi yorum yapılması doğru değil...

SNR, muhtemelen hiç düşmeden 100Mbps alabilir.
Bilgi için teşekkür ederim, zaten tahminde bulunduğumu belirtmiştim ancak konuya ilk yazdığımda siz de konuya bakıyordunuz, benim yazmamı mı beklediniz yoksa? :D

Birazdan olmazsa aşağıya inip bi kutuları kontrol edeyim, genellikle Z katlarda oluyorlar değil mi?

Şu an Teknobil üzerinden bir kontrol yaptım ve o da boş port yok hatası veriyor, umarım ki ADSL değildir.

Dosya Ekleri

• 1709564398110.webp
    1709564398110.webp
    1 KB · Görüntüleme: 64
Birazdan olmazsa aşağıya inip bi kutuları kontrol edeyim, genellikle Z katlarda oluyorlar değil mi?

Şu an Teknobil üzerinden bir kontrol yaptım ve o da boş port yok hatası veriyor, umarım ki ADSL değildir.
Dolaplar apartmanlarda genellikle giriş katında ya da bodrum katta olur. Kimi yerlerde bina dışında da olabilir.

Dosya Ekleri

• 1709564645621.webp
    1709564645621.webp
    42,1 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgi için teşekkür ederim, zaten tahminde bulunduğumu belirtmiştim ancak konuya ilk yazdığımda siz de konuya bakıyordunuz, benim yazmamı mı beklediniz yoksa? :D
Yok hocam. Altyapının Kablonet olduğu fark edince, hiç mesaj yazmamalıyım diye düşündüm. Birileri DSL sorgu talep eder diye düşündüm 😀