Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba,

ZyXEL VMG3312-B10B modem var. Modemden internet kablosu ile kendim için kablo çektim. Asus RT-AX1800U cihazımı da Access Point olarak sorunsuz kullanıyordum. 2 haftadır Wi-Fi ile bağlıyken IP alınıyor deyip kalıyordu. Yeniden başlatınca düzeliyordu. Ama 3 gündür AP'yi yeniden başlamakta işe yaramaz oldu ve internet artık günün belli saatinde (sabah öğle arası ve akşam ile gece arasında) var. Windows ise DHCP sunucusu bulunamadı diyor. Bu arada modemde her şey sorunsuz. AP'ye ip vermiyor gibi geldi bana. İnternet gelmeden de AP arayüzüne giremiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yaptığım işlemler:
  • Modemin IP adresi 192.168.1.1. AP'nin ise IP adresini 192.168.1.2 yaptım. Modem arayüzünde AP'nin IP adresini sabitledim.
  • Modemde IP dağıtma aralığını 192.168.1.10 ile 192.168.1.200 olarak ayarladım.
  • AP sorunludur düşüncesiyle eski TP-Link olanı denedim ama onda da olmadı.
  • IP kiralama süresini 1 saatten 1 güne çıkardım.
Çözüm: LAN1 portuna taktığımda kablonun biraz gevşek oturduğunu fark ettim. Modemde LAN1 portuna taktığım internete kablosunu LAN2 portuna takınca sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

ZyXEL VMG3312-B10B modem var. Modemden internet kablosu ile kendim için kablo çektim. Asus RT-AX1800U cihazımı da Access Point olarak sorunsuz kullanıyordum. 2 haftadır Wi-Fi ile bağlıyken IP alınıyor deyip kalıyordu. Yeniden başlatınca düzeliyordu. Ama 3 gündür AP'yi yeniden başlamakta işe yaramaz oldu ve internet artık günün belli saatinde (sabah öğle arası ve akşam ile gece arasında) var. Windows ise DHCP sunucusu bulunamadı diyor. Bu arada modemde her şey sorunsuz. AP'ye ip vermiyor gibi geldi bana. İnternet gelmeden de AP arayüzüne giremiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yaptığım işlemler:
  • Modemin IP adresi 192.168.1.1. AP'nin ise IP adresini 192.168.1.2 yaptım. Modem arayüzünde AP'nin IP adresini sabitledim.
  • Modemde IP dağıtma aralığını 192.168.1.10 ile 192.168.1.200 olarak ayarladım.
  • AP sorunludur düşüncesiyle eski TP-Link olanı denedim ama onda da olmadı.
  • IP kiralama süresini 1 saatten 1 güne çıkardım.
Çözüm: LAN1 portuna taktığımda kablonun biraz gevşek oturduğunu fark ettim. Modemde LAN1 portuna taktığım internete kablosunu LAN2 portuna takınca sorun çözüldü.
AP'nizde IP dağıtımıyla ilgili bir sorun var gibi. Öncelikle, AP'nizin IP adresini 192.168.1.2 olarak sabitlediğinizde, bu adresin modemle çakışmadığından emin olun hocam. Modeminizde DHCP aralığının (192.168.1.10-192.168.1.200) doğru şekilde ayarlandığını kontrol edin. Eğer TP-Link cihazınızda da sorun yaşanıyorsa, IP adresini biraz daha yukarıya, örneğin 192.168.1.3 gibi bir değere değiştirmeyi deneyin fakat bu IP adresi hakkında bir tecrübem yok.

Modem ve AP arasındaki bağlantının sağlıklı olmaması. Kabloların sağlam olduğundan ve doğru portların kullanıldığından emin olun. Ayrıca, AP'nizin DHCP sunucusunu devre dışı bırakmayı deneyin, çünkü modem zaten IP dağıtımı yapıyor ve bu ikisi çakışabilir, Recep Beyin dediği kısacası.

Wi-Fi üzerinden IP almakta zorlanan cihazlar için DNS ayarlarını değiştirin. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) kullanmayı deneyin. Eğer hala sorun devam ediyorsa, hem modem hem de AP'nin firmware güncellemelerini kontrol edin Haocam.

Son olarak, eğer kablosuz bağlantı hala stabil değilse, Powerline adaptör kullanmak iyi bir alternatif olabilir. Bu adaptör, elektrik hattını kullanarak daha stabil bir internet bağlantısı sağlar.

Bunlara rağmen düzelmezse, lütfen geri dönüş yapın. Bir gelişme olursa, güncellemeyi unutmayın.

AP'de DHCP'yi kapatıp denedin mi?
AP'nin DHCP'sini kapatmak, modem veya yönlendiricinin IP adresi dağıtmasını sağlamak için yapılır ve ağın daha stabil çalışmasına yardımcı olabilir, Bunu mutlaka denemelisiniz.

AP'de DHCP'yi kapatıp denedin mi?

AP ara yüzüne internet olmadığı için şu an giremiyorum. Konu açmadan önce internetin ara sıra olduğu zamanda DHCP'yi kapatmak için AP ara yüzünde çok gezindim ama DHCP'ye dair bir şey bulamadım. Cihaz AP modunda iken DHCP'yi zaten otomatik devre dışı bırakıyor gibi.

Modem ve AP arasındaki bağlantının sağlıklı olmaması. Kabloların sağlam olduğundan ve doğru portların kullanıldığından emin olun. Ayrıca, AP'nizin DHCP sunucusunu devre dışı bırakmayı deneyin, çünkü modem zaten IP dağıtımı yapıyor ve bu ikisi çakışabilir, Recep beyin dediği kısacası.

Yaklaşık 6 senedir bir sıkıntı olmuyordu. Port demişken ben kabloyu hem modemde hem AP'de WAN portlarına takıyordum. Nette ikisin de lan portuna takılması gerektiği konusunda yazı okudum. AP şu an lan portunda, modemi de ilk fırsatta lan portuna alacağım. Şimdiye kadar hep WAN portundaydı ve sıkıntı olmadı ama deneyeceğim şansımı. Kabloda da sıkıntı yok bence yakın zamanda değiştirdim eskidiği için. Ek kısmına görsel ekledim AP'siz modem ara yüzü için.

55716947-0068-40ed-82e6-b0fede697547.webp

Wi-Fi üzerinden IP almakta zorlanan cihazlar için DNS ayarlarını değiştirin. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) kullanmayı deneyin. Eğer hala sorun devam ediyorsa, hem modem hem de AP'nin Firmware güncellemelerini kontrol edin haocam.

AP üzerinde IP sabitlerken Google DNS kullanmıştım.

Cevaplar haricinde de şunu söylemeliyim. Firmware kaynaklı olabilir mi diye AP Firmware'ini düşürdüm. Tam hatırlayamasam da güncelledikten hemen sonra olmasa da sonra olmaya başladı bu olay. Ayrıca modemden DHCP'yi kapatıp açsam nasıl olur? Ama DHCP'yi kapatıp IP alamayıp bağlanamazsam sorun olur.